Marti, 07 Iulie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PLACIDO DOMINGO, ACUZAT DE HĂRȚUIRE SEXUALĂ DE... OPT CÂNTĂREȚE ȘI O DANSATOARE!

Articol publicat Marti, 13 August 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Showbiz

Opt cântăreţe şi o dansatoare îl acuză pe Placido Domingo de hărţuire sexuală potrivit declaraţiilor oferite de victime pentru Associated Press.

Cântăreţul spaniol, cunoscut şi în calitate de dirijor şi director al Operei din Los Angeles i-ar fi hărţuit pe muzicieni timp de trei decenii, începând cu finalul anilor '80.

Placido Domingo, una dintre cele mai respectate personalităţi din lumea operei de azi, este acuzat că a încercat să oblige mai multe femei să întreţină relaţii sexuale oferindu-le contracte şi, uneori pedepsindu-le dacă îi refuzau avansurile.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, are în palmares 150 de roluri interpretate în peste 4.000 de spectacole. Cei care îl acuză spun că ar exista şi o altă faţă a vedetei.

Una dintre femei spune că Domingo şi-a strecurat mâna sub fusta ei, iar alte trei persoane au afirmat că le-a sărutat cu forţa în culise, într-o cameră de hotel şi în timpul unei întâlniri la prânz.

”Un prânz de afaceri nu este o scenă", a spus una dintre cântăreţe. "Cineva care îţi reţine mâna în timpul unui dejun profesional este ciudat, la fel de ciudat ca atunci când îţi pune mâna pe genunchi. Mereu te atingea într-un fel oarecare şi mereu încerca să te sărute".

În afara celor nouă femei care îl acuză de hărţuire, alte şase persoane au confirmat faptul că avansurile făcute de Domingo le-au făcut să se simtă prost. Între acestea se numără şi o cântăreaţă care spune că a fost invitată de mai multe ori în oraş după ce a fost angajată să cânte cu el în anii '90.

Jurnaliştii afirmă că au mărturii de la peste 30 de muzicieni, dansatori, cântăreţi şi angajaţi din departamentele tehnice ca şi profesori de canto şi un administrator care arată că au fost martorii unor scene în care Domingo a făcut gesturi cu conotaţii sexuale şi a făcut avansuri tinerelor fără reţineri.

Domingo nu a răspuns amănuntelor formulate în acuzaţii dar a dat publicităţii o declaraţie prin care afirmă că "acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de treizeci de ani sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte”.

"Totuşi, este dureros să aud că am supărat pe cineva sau am provocat disconfort- indicerent cu cât timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenţii din partea mea. Am crezut mereu că toate interacţiunile şi raporturile mele sunt binevenite şi consensuale. Cei care mă cunosc şi care au lucrat cu mine ştiu că nu sunt o persoană care să facă rău, să jignească sau să stânjenească pe cineva.

”Totuşi recunosc faptul că regulile şi standardele după care suntem judecaţi astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt binecuvântat şi privilegiat cu peste 50 de ani de carieră în operă şi voi păstra cel mai înalt nivel", a explicat Placido Domingo.