Luni, 28 Septembrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PLATFORMA DE REZERVĂRI TURISTICE BOOKING.COM, DEVASTATĂ DE COVID-19, TRECE LA DISPONIBILIZĂRI MASIVE

Articol publicat Marti, 04 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Infoghid turistic

În contextul efectelor crizei pandemiei, platforma online de rezervări turistice Booking.com a anunţat, marţi, 4 august 2020, că ar putea reduce numărul angajaţilor cu 25%. Informația este făcută public de către cotidianul francez Le Monde.

Cu sediul în oraşul olandez Amsterdam, compania are aproximativ 17.500 de angajaţi în întreaga lume. Detaliile planului de restructurări "vor fi comunicate în următoarele săptămâni şi luni". "Până la 25% dintre angajaţi ar putea fi afectaţi de această măsură extrem de dificilă", a precizat compania Booking.com.

"Criza Covid-19 a devastat industria călătoriilor şi continuăm să resimţim impactul printr-un număr considerabil mai mic de rezervări. Deşi am făcut tot ce am putut pentru a salva cât mai multe locuri de muncă, trebuie să restructurăm compania pentru a corespunde aşteptărilor viitoare din industria turismului", precizează Booking.com.

Înfiinţată în anul 1996, platforma online Booking.com propune aproximativ 28 de milioane de anunţuri de cazare, în întreaga lume, în 43 de limbi. Alte platforme online de profil, precum Airbnb şi TripAdvisor, au anunţat reducerea angajaţilor cu circa 25%.