Sambata, 23 Ianuarie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

„Poltergeist”, pelicula blestemată care şi-a ucis protagoniştii

Articol publicat Marti, 09 Iunie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Paranormal - Mister

Sursa foto: iketotally80s.com

Sursa foto: iketotally80s.com
Sursa foto: iketotally80s.com

Sursa foto: iketotally80s.com

În anul 1982, filmul înfricoşător regizat de Tobe Hooper, „Poltergeist”, a fascinat milioane de telespectatori, care au fost captivaţi de povestea lui Carol Anne (Heather O'Rourke), mezina unei familii care se conecta cu o entitate malefică prin intermediul unui canal de televiziune, canal care nu emitea nimic. Dacă la început, „relaţia” dintre fetiţă şi forţa supranaturală era relativ inofensivă, aceasta devine din ce în ce mai agresivă. Copacii devin furioşi, jucăriile din camera copiilor au intenţii criminale, iar Carol Anne este capturată în dulapul din camera sa (cameră ce pare a fi un portal către lumea celor trecuţi în nefiinţă).

Când este ruptă bariera dintre ficţiune şi realitate Postul E! a lansat un documentar despre morţile ciudate ale celor patru actori din film. „Blestemul Poltergeist” se pare că provine de la faptul că scheleţii care apar în primul film sunt adevăraţi, fiind luaţi din mai multe morminte.

Scandal dinainte de lansare Înfricoşătorul film a generat încă dinainte de lansare o serie de zvonuri, potrivit cărora adevăratul regizor ar fi fost, de fapt, Steven Spielberg, si nu Tobe Hooper. Pelicula a fost lansată pe 4 iunie 1982, iar din distribuţie au făcut parte: Craig T. Nelson, Heather O'Rourke, JoBeth Williams, Beatrice Straight, Dominique Dunne.

Heather O'Rourke, actriţa care a interpretat-o pe Carol Anne, a murit la 12 ani! După primul rol din cariera ei, „îngeraşul” filmului a decedat, la șase ani de la apariţia în „Poltergeist”. Atunci când filma pentru partea a III-a a filmului, Heather s-a îmbolnăvit şi toată lumea a crezut că este vorba de o banală gripă. Această „gripă” s-a dovedit a fi o afecţiune a intestinelor ce i-a adus sfârşitul. La cinci ani era de o inteligenţă extraordinară, având abilitatea de a memora peste 60 de pagini de script într-o oră. Nu a luat cursuri de actorie niciodată.

Dominique Dunn, o altă actriţă care a murit în condiţii misterioase În anul 1982, Dominique Dunn, care a jucat rolul surorii mai mari în primul film „Poltergeist”, a fost omorâtă de fostul ei iubit, la scurt timp după lansarea filmului. De asemenea, Julian Beck, spiritual malefic din „Poltergeist” II, a murit de cancer la stomac. Nici spiritul cel bun al peliculei, Will Sampso, nu a scăpat de blestem. În anul 1987, după o operaţie complicată, a decedat. Cele patru morţi, petrecute în decursul a șase ani, după lansarea primului film, i-a făcut pe mulţi să numească aceste cazuri ca fiind blestemate de controversata modalitate de achiziţionare a recuzitei de bază: scheleţii.

Face parte din topul celor mai bune 1000 de filme din istorie! Chiar dacă au trecut 33 de ani de la lansare, filmul „Poltergeist” este considerat un clasic de senzaţie pentru cei care preferă genul horror-supranatural.