Vineri, 29 Martie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Portret de artist: Ioana Maier

Articol publicat Luni, 22 Februarie 2016

de Geta DELEANU (geta.deleanu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Expoziţia „Ecografii arhitectural - navale”, vernisată la Constanța și Mangalia, aduce în lumină spiritul creativ viu al artistei Ioana Maier, care dă viaţă elementelor şi sistemelor din componenţa navei. Foarte modernă în expresivitate, realizată în culori calde, care conferă vitalitate şi vibraţie ansamblului, expoziţia Ioanei Maier se constituie într-un eveniment personal ce înglobează în el valoarea.

Tehnicitatea rece şi austeră a planurilor navei este convertită prin creaţia Ioanei Maier în culoare şi forme armonioase. Pornind de la schiţele preliminarii pe care le realizează în tehnicile colajului, tuşului şi acuarelei, expoziţia cuprinde şi lucrări de pictură decorativă în culori vii, ajungând la lucrări mai mari, monocrome - numite clişee, care surprind în registre suprapuse diferitele elemente componente complexe ale navei. Ca element dinamic al acesteia, apare elicea văzuta în dublă ipostază respectiv picturală, monocroma si colorată.

Ioana Maier are o imaginaţie jucăuşă, plină de vitalitate şi dinamism, ce nu-i dă pace când nu este concretizată în forme şi culori ce descriu spații unice. Lucrările ei duc cu gândul când la un constructivism cu perspective largi realizate in geometrii picturale, când la un conceptualism inteligent, care umanizează şi spiritualizează materia amorfă structurală a arhitecturii navale. Altfel spus, artista transformă cu talent matematica rece a cifrelor în armonia caldă a culorilor şi formelor.

Cercetând atent subiectul, Ioana Maier înnobilează cu sensibilitate şi optimism cunoştinţele de specific ingineresc.

Rafinată, senină şi grațioasă, pictura Ioanei Maier este mereu nouă şi frumoasă.