Marti, 21 Ianuarie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

’’POVESTEA APELOR’’, EVENIMENT MULTICULTURAL INEDIT MARCA ''EXPERIENȚE DOBROGENE''

Articol publicat Luni, 13 Mai 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale, Experiențe dobrogene

Restaurantul “Le Premier” din str. Aristide Karatzali, nr. 1, Constanța, va fi joi, 16 mai 2019, de la ora 18.00, gazda unui eveniment multicultural inedit, “Povestea apelor”, marca Experiențe Dobrogene, proiect de promovare a Dobrogei, deja cunoscut publicului amator de culoare, gust și savoare.

Experiențe Dobrogene, proiect inițiat de ong-ul Inomar Cluster, descoperă publicului, prin evenimentul “Povestea apelor”, o lume cu povesti de demult, învăluite în aromele vinului dobrogean, mâncărurilor tradiționale ale ucrainenilor dobrogeni, istoriei și culturii acestora.

Invitatul acestei experiențe dobrogene este Eduard Acsente, povestitorul apelor, de la Dunăre la Marea Neagră, hahol (cazac) mândru de originea sa, care vine de la Sfântul Gheorghe, împreună cu soția sa, Aniela Acsente, să farmece publicul constănțean și nu numai cu universul tainic al istoriei, al tradițiilor ucrainene, al meșteșugului, al scrumbiei și al storceacului.

În cadrul evenimentului ''Povestea apelor” se vor desfășura ateliere cu prezentare de produse meșteșugărești, de degustare mâncare, zacuscă cu pește, cozonac și plăcinte, produse atestate traditional de la fabrica din comuna tulceană Greci, Piccolo Angelo și degustare vinuri din Crama de la Hamangia si Crama Delta Dunării. Atelierele meșteșugărești sunt susținute de Aniela Acsinte și “Parfum de Lavandă“. Iubitorii de pește se pot bucura de scrumbia afumată, scrumbia la plită pe pat de verdeață și storceacul preparat în bucătăria restaurantului “Le Premier”, după rețeta familiei Acsente.

Iscusit al poveștilor, Eduard Acsente va fi însoțit și de muzica și dansurile ucrainene, care vor da o notă veselă și atrăgătoare evenimentului.

Evenimentul “Povestea apelor” va dedica un moment cultural unui caz umanitar, fiind vorba despre Ștefania Echimescu, în vârstă de 29 de ani, diagnosticată cu cancer pulmonar. Familia și prietenii spun despre ea că “este un om de o blândețe și o inimă mare cum rar se mai găsește în ziua de astăzi și mamă dedicată a doi copii minunați“. Donând o putem sprijini cu toții în această grea încercare, arătându-i că nu este singură!