Duminica, 27 Noiembrie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

“POVEȘTI DE IARNĂ!”, RECITAL DE POEZIE ȘI MUZICĂ LA CENTRUL CULTURAL JUDEȚEAN “TEODOR T. BURADA”

Articol publicat Sambata, 18 Decembrie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Coordonatoarele recitalului „Povești de iarnă”, Ana-Maria Ștefan, profesor Actorie și Georgiana Costea, profesor Pian

Coordonatoarele recitalului „Povești de iarnă”, Ana-Maria Ștefan, profesor Actorie și Georgiana Costea, profesor Pian

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Secția Cultural - Educativă, a organizat, vineri, 17 decembrie 2021, la sediul din Bd. I.C. Brătianu nr. 68, un recital de poezie și cântece interpretate la pian. Evenimentul a fost intitulat sugestiv „POVEȘTI DE IARNĂ”, fiind organizat după mai multe luni în care nu au putut avea loc recitaluri cu public.

Cursanții claselor de Actorie, anul I și II, și cursanții clasei de pian din anii I, II, III și IV de studiu, au împărtășit spectatorilor emoții, gânduri și sentimente menite să îi introducă în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Într-o împletire armonioasă, au răsunat versuri ale poeziilor românești de altădată și cântece interpretate la pian, printre care și un moment interpretat la patru mâini de micii artiști. Protagoniștii „poveștilor de iarnă” au construit o atmosferă minunată, conducând publicul pe note semnate de compozitori și autori renumiți precum J.S. Bach C. Gounod, E. Greig, Nicolae Labiș, Mihai Eminescu, Elena Farago, George Coșbuc, Alecsandri sau Ion Minulescu. Recitalul a ridicat energia moment cu moment, construind clipe de mare sensibilitate.

Evenimentul a fost organizat prin atenta coordonare a Anei-Maria Ștefan (profesor Actorie) și Georgianei Costea (profesor Pian), introducând publicul în ambianța magică a Crăciunului.

Prin energie şi entuziasm, cursanții s-au făcut remarcați, unii dintre ei fiind pentru prima dată în fața publicului, totul desfășurându-se într-o atmosferă de poveste!
Coordonatoarele recitalului „Povești de iarnă”, Georgiana Costea și Ana-Maria Ștefan, au declarat, referitor la acest eveniment: „Poezia şi melodia, sunetul și cuvântul merg mână în mână, completându-se, contopindu-se, devenind adevărată artă. După mai multe luni în care nu s-au putut organiza recitaluri cu public, ne bucurăm acum că putem să le oferim cursanților noștri ocazia de a simți cu adevărat emoția unui spectacol cu public. Este un schimb de energie care nu se poate compara cu nimic. Cu timiditate, totuși foarte încrezători, unii dintre cursanți s-au aflat pentru prima dată în fața publicului. Ne dorim să-și depășească emoțiile și să reușim împreună să organizăm cât mai multe evenimente de acest gen”.