Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Prima platformă online de logopedie cu teme și exerciții pentru copii

Articol publicat Marti, 29 Septembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: Plus Communication

Sursa foto: Plus Communication

Sursa foto: Plus Communication Psihologul Cristina Angela Tohănean, inițiatorul proiectului vorbestecorect.ro

Sursa foto: Plus Communication  Psihologul Cristina Angela Tohănean, inițiatorul proiectului vorbestecorect.ro
Sursa foto: Plus Communication

Sursa foto: Plus Communication

Internetul a devenit prima sursă de ajutor și în cazul părinților care constată că micuții lor întârzie să vorbească pentru prima dată sau întâmpină dificultăți de pronunție a cuvintelor. Astfel, dat fiind timpul limitat de care dispun adulții, în societatea actuală, s-a lansat vorbestecorect.ro - prima platformă online de logopedie din țară. Aceasta se adresează atât părinților și copiilor, cât și logopezilor din România și din Republica Moldova.

Cum pot detecta părinții că juniorii au probleme de pronunție Potrivit Plus Communication, acest proiect inedit a fost dezvoltat de o echipă de specialiști români și le oferă părinților ocazia să detecteze ușor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la trei luni) sau probleme de pronunție (începând de la patru ani), printr-un revoluționar program online de evaluare logopedică. După ce primesc răspunsul evaluării, platforma îi ajută pe părinți să aleagă mai ușor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcție de localitate sau în funcție de aprecierile de care se bucură aceștia din partea altor părinți. Totodată, după fiecare ședintă de logopedie, copiii vor beneficia în mod gratuit de teme online care să-i ajute să-și continue exercițiile acasă, pe calculator, tabletă sau smartphone.

Platforma oferă și jocuri logopedice online Totodată, platforma vorbestecorect.ro promovează logopezii din România și din Republica Moldova, îi ajută pe aceștia să compună exerciții ad-hoc cu ajutorul dicționarului logopedic (peste 100.000 de cuvinte) și le pune la dispoziție sute de exerciții logopedice multimedia. De asemenea, revoluționara platformă duce știința logopediei la un alt nivel, cel adaptat la epoca noilor tehnologii și diversifică modul de lucru în terapia logopedică prin jocuri logopedice online.

Psihologul Cristina Angela Tohănean, inițiatorul proiectului vorbestecorect.ro, a declarat: „Am lansat acest proiect în contextul în care și logopedia din România trebuia să se adapteze la rigorile și tehnicile Noilor Media. Din acest punct de vedere, rămăsesem destul de mult în urma țărilor din Uniunea Europeană, care au înțeles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atât promovarea logopezilor din România și din Republica Moldova, cât și oferirea părinților a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista dacă bebelușii sau copiii lor întâmpină probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronunție. Aplicațiile și exercițiile virtuale le-am construit în jurul unor povești și poezii scrise de autori cunoscuți publicului larg, precum Ion Creangă, Mihai Eminescu sau alții, astfel încât părinții și copiii să fie familiarizați și să exerseze împreună chiar de acasă”.