Vineri, 01 Decembrie 2023
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PRIMARUL CONSTANȚEI, DESPRE FINANȚAREA SPITALULUI JUDEȚEAN CU 7,5 MILIOANE DE EURO ÎN LUPTA ANTI-COVID

Articol publicat Miercuri, 11 Noiembrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Sursa foto: Facebook/ VERGIL CHIȚAC

Sursa foto: Facebook/ VERGIL CHIȚAC
Sursa foto: Facebook/ VERGIL CHIȚAC

Sursa foto: Facebook/ VERGIL CHIȚAC

Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-au aflat, miercuri, 11 noiembrie 2020, la Constanța, unde au avut mai multe întrevederi și au vizitat, printre altele, Spitalul Județean. Cu acest prilej, primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că a primit cu bucurie vestea finanțării de către Guvern a Spitalului Județean Constanța. Edilul a menționat că este vorba despre două proiecte diferite: 7,5 milioane de euro pentru dotarea spitalului cu aparatură și echipamente în lupta anti COVID și alte 23,7 milioane de lei pentru un contract de finanțare prin fonduri europene de prevenție a cancerului colorectal de care vor beneficia 50.000 de constănțeni cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani.

Iată ce a mai declarat primarul Vergil Chițac în mesajul său adresat constănțenilor: “Dragi constănțeni, astăzi am avut o întrevedere foarte productivă cu doamna vicepremier Raluca Turcan, cu domnul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și cu domnul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Alături de domniile lor, am pus pe tapet prioritățile pe care le avem cu privire la dezvoltarea orașului pe bani europeni. Astfel, am subliniat importanța deosebită pe care o are modernizarea și refacerea rețelei de termoficare din Constanța, cât și proiecte de infrastructură referitoare la regenerarea urbană și la mobilitatea urbană. Domniile lor m-au asigurat că Guvernul condus de Ludovic Orban va acorda o atenție deosebită investițiilor în orașul și județul nostru. Le mulțumesc pentru deschiderea cu care au venit și pentru interesul acordat dezvoltării Constanței”.