Marti, 17 Septembrie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7216 $ 4.2238
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PROGRAMUL "SĂPTĂMÂNII ALTFEL" LA O "ȘCOALĂ ALTFEL"

Articol publicat Miercuri, 29 Mai 2019

de GRAȚIELA TULCEANU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța
Cambridge School of Constanța

Cambridge School of Constanța

„Săptămâna Altfel”, în care profesorii sunt provocați să ofere experiențe ieșite din tiparele cu care elevii din România sunt obișnuiți, este întâlnită în toate școlile de stat, dar și la unele private. Așa cum v-a obișnuit deja, Cambridge School of Constanța este mereu originală prin metodele de învățare abordate, dar și prin activitățile de relaxare pe care le propune elevilor săi. Dacă în unele școli în „Săptămâna Altfel”, elevii sunt scoși din clase o zi sau două, în restul timpului, cadrele didactice fiind nevoite să inventeze concursuri, jocuri, dar în incinta școlii, la Liceul Teoretic Educațional Center - Cambridge School of Constanța, copiii se vor bucura de minitabere la munte, vor face excursii în natură sau vor învăța lucruri noi în ateliere de educație. Acest program se va desfășura la Cambridge School, în perioada 3-7 iunie 2019 și va avea ca tematici natura și sănătatea.

La fel ca în anii trecuți, elevii mai mari de la școala gimnazială și liceenii vor pleca în tabere cu tematică Montaniard pentru dezvoltare personală, iar cei mai mici, chiar și cei de la grupa mică (2, 3 ani) vor avea un program atent organizat. Spre exemplu, Ziua Sănătății începe cu înviorarea, care este susținută de echipa de preparatori de la clubul de tenis, apoi elevii vor beneficia de ateliere de educație pentru primul ajutor oftalmologic de la cea mai mare clinică de specialitate din Constanța și atelierele de educație dentară de la specialiștii pentru copii din acest domeniu.

Programul propus copiilor de la grădiniță și clasele 0-1, dar și elevilor care nu pleacă în tabără este conceput în funcție de tematica zilei respective.

Luni, 3 iunie, Ziua Sănătății - Ziua este dedicată activităților în aer liber. Echipa Tenis Club Idu va vizita elevii de la Cambridge School, în prima parte a zilei și vor organiza împreună activități sportive. Vizită la Mrini Eye Hospital – elevii claselor 0,1 și 2 vor vizita clinica oftalmologică între orele 9.00 și 12.00. “Obiceiuri sănătoase, dinți sănătoși!” – Echipa ToldiKIDS va prezenta atelierul despre sănătate și cel despre igienă dentară. Copiii vor avea parte de surprize frumoase.

Marți, 4 iunie – Vizită la fabrica de mobilă - Vivid de la Ovidiu, Vizită la Herghelia Oituz unde vor fi prezentați cei 22 de cai, fiecare copil va avea ocazia să se plimbe pe un cal/ponei și să asiste la o demonstrație de sărituri peste obstacole.

Miercuri, 5 iunie, Paradis Land Neptun – elevii claselor 0-4 se vor distra explorând pădurea. Ograda Veseliei – copiii de la Nursery, Kg 1 și Kg 2 vor explora lumea animalelor domestice.

Joi, 7 iunie, ”Explorăm lumea animalelor” – vizită la Delfinariu și Microrezervatie, unde copiii vor afla informații interesante despre creșterea și îngrijirea animalelor și vor urmări un minunat spectacol al delfinilor.

Vineri, 8 iunie, ”În lumea filmului” – se va viziona un film la Cinema City Mall.

Programul național, în care toți copiii au activități dinamice, diferite de cele din timpul anului școlar, are ca motto „să știi mai multe, să fii mai bun”.