Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PROIECTE ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII, LA CRUCEA: AU ÎNCEPUT NOI LUCRĂRI DE ASFALTARE ȘI SE FOREAZĂ LA SURSA DE APĂ POTABILĂ IDENTIFICATĂ ÎN SATUL BĂLTĂGEȘTI

Articol publicat Luni, 25 Martie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Comuna Crucea este, fără îndoială, una dintre acele localități constănțene care fac cinste Dobrogei. Dacă ai curiozitatea să faci o plimbare către nord-vestul județului, îți vei face o bună impresie încă de la intrare în comună: vei vedea că este administrată de un primar gospodar și că aici trăiesc oameni harnici, vei admira sediul Primăriei renovat și extins cu fonduri europene, vei admira frumoasele lăcașe de cult din zonă, dar cel mai mult, probabil, te vei bucura ca simplu vizitator că nu-ți rupi mașina în două pe drumurile care străbat localitatea. Da, cele mai multe străzi sunt asfaltate, casele sunt cochete și impresia generală este una favorabilă, fapt care te face să te gândești că primarul Gheorghe Frigioi nu degeaba a fost ales de localnici din anul 2000 încoace: se pare că edilul este în grafic și cu programul de asfaltări și cu multe alte proiecte investiționale de anvergură în folosul comunității. Mai mult, Crucea este una dintre puținele localități unde oamenii sunt mulțumiți de primarul lor. 

De curând, am aflat despre o serie de lucruri bune care se întâmplă la Crucea. Astfel, în satul Băltăgești din comună a fost identificată o nouă sursă de apă potabilă. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, ne-a dezvăluit că s-a forat la o adâncime de peste 50 m, debitul fiind foarte bun, de peste 20 mc/oră. În prezent, se lucrează la soclul pentru montarea rezervorului de captare. De asemenea, s-a montat conducta ce leagă rezervorul de satul Băltăgești. Estimăm ca, până la sfârșitul lunii aprilie, să se facă probele de presiune”, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

Edilul localității a mai anunțat că au început lucrările pentru un alt proiect important: programul de asfaltare străzi în satele Băltăgești și Gălbiori, pe măsura 7.2, fonduri europene. Firma câștigătoare este Strabag. Se lucrează la configurarea străzilor și pregătirea stratului de piatră, în vederea efectuării primei faze determinante la care participă reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții, constructorul, dirigentele de șantier și beneficiarul, ne-a mai spus edilul din Crucea. Perioada de derulare a proiectului este de 8 luni, începând din data de 15 martie 2019, în funcție, desigur, și de condițiile meteo. Întregul proiect pe fonduri europene (de la fazele de proiectare, avize etc.) are o valoare de 1 milion de euro.

Veștile bune anunțate și pe pagina personală de Facebook de către edilul din Crucea au primit sute de like-uri și comentarii favorabile din partea locuitorilor, care au apreciat proiectele de anvergură care se derulează la nivelul întregii comune.