Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roConcurs de filme de scurt-metraj, sub egida Institutului „Yunus Emre”

„Reflexii ale culturii turce din România”

Articol publicat Joi, 18 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Sursa foto: cctinvestments.com

Sursa foto: cctinvestments.com
Sursa foto: cctinvestments.com

Sursa foto: cctinvestments.com

Iubitorii culturii turce care sunt pasionați și de cinematografie au prilejul să participe la un inedit concurs de filme de scurt-metraj, cu tema „Reflexii ale culturii turce din România”. Competiția este organizată de „Yunus Emre” Enstitüsü Centrul Cultural Turc Constanța și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și invită să participe pe oricine a împlinit vârsta de 18 ani și este îndrăgostit de cultura turcă.

În concurs sunt acceptate următoarele categorii de filme de scurt metraj, creații originale: ficțiune, documentar, animație, experimental. Potrivit organizatorilor, filmele rebuie să fie depuse personal sau transmise prin poștă sau curier până la data de 1 octombrie 2016, ora 17.00, la sediul Institutului „Yunus Emre” Centrul Cultural Turc Constanța,  Str. Mihai Eminescu Nr. 2 Constanța/ România, pe suport DVD în două exemplare, împreună cu formularul de înscriere, completat integral și semnat. Formularul poate fi descărcat de pe pagina concursului.

Jurizare și premii Filmele vor fi jurizate în perioada 2 octombrie-11 noiembrie 2016. Organizatorii anunță că premiul I va fi de 500 de euro, premiul al II-lea - de 300 de euro și premiul al III-lea - de 200 euro.

Festivitatea de premiere este programată pe data de 12 noiembrie, ora și locația urmând a fi anunțate ulterior.

Pentru regulamentul de participare, puteți accesa pagina http://yeeconcursfilm.blogspot.ro/