Duminica, 19 Mai 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

„Regalitatea și marea”, la Târgul Gaudeamus București

Articol publicat Joi, 19 Noiembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: muzeuldeartact.blogspot.ro

Sursa foto: muzeuldeartact.blogspot.ro
Sursa foto: muzeuldeartact.blogspot.ro

Sursa foto: muzeuldeartact.blogspot.ro

Unul din evenimentele notabile ale Târgului de Carte Gaudeamus din Capitală îl constituie lansarea albumului monografic „Regalitatea și marea”, semnat de criticul de artă constănțean Doina Păuleanu. Manifestarea editorială va avea loc la Gaudeamus București, vineri, 20 noiembrie,  de la ora 17.00, la standul Editurii Monitorului Oficial nr. 226, nivel 2 (4.50). Alături de autoare, vor prezenta cartea Irina Cajal, Dan Berindei și Dan C. Mihăilescu. Evenimentul este organizat de Editura Monitorului Oficial și Muzeul de Artă Constanța. 

„Colaboratoare constantă a Editurii Monitorului Oficial, cunoscutul critic de artă Doina Păuleanu aduce în atenţia cititorilor un nou titlu, de o sonoritate simbolică. Este vorba despre o frumoasă monografie ilustrată a oraşului Constanţa şi a ţinuturilor dobrogene, cu pitorescul lor fermecător şi aerul simplu, „neşlefuit” al oamenilor ce le aparţin din timpuri îndepărtate”, se menționează pe site-ul monitoruloficial.ro. Același articol continuă: „Recuperată de România, în urma Războiului de Independenţă şi ajunsă astfel sub oblăduirea fericitului domnitor și apoi rege Carol I, Dobrogea se animă, intră în ritmul ultimelor descoperiri ale lumii civilizate şi se lasă cucerită de vizitatorii ei iubitori de mare şi de soare. Printr-un material documentar foarte bogat, constând în fotografii, ilustrate, facsimile, gravuri, hărţi, dar şi în articole din presa vremii sau note de călătorie, impresii, mărturisiri, autoarea surprinde fidel şi în detaliu acest îndelungat proces de transformare şi de emancipare, aducând până în timpurile noastre ceva din parfumul acela occidental insinuat la Porţile Orientului”.