Joi, 18 Iulie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

La Conferința Națională de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie din România, ediția a II-a

Relațiile de cuplu, educația și spiritualitatea, dezbătute de cel mai cunoscut sexolog, Bebe Mihăescu

Articol publicat Marti, 01 Martie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Sex in the City

Sursa foto: Plus Communication

Sursa foto: Plus Communication
Sursa foto: Plus Communication

Sursa foto: Plus Communication

Aula Magna a Universității „Danubius” din Galați va găzdui, în perioada 4-6 martie, cea de-a II-a ediție a Conferinței Naţionale de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, cu tema: „Educație, cuplu, sexualitate, spiritualitate”. Potrivit Plus Communication, evenimentul științific este organizat de Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu Universitatea „Danubius”, sub egida Colegiului Psihologilor din România și a Federației Europene a Asociațiilor de Psihologi. 

Programul manifestării include trei sesiuni de comunicări, în care vor fi prezentate 62 de lucrări științifice. Conferința națională va reuni reputați profesori universitari și specialişti consacraţi (prof. univ.dr Irina Holdevici, conf. univ. dr. Andy Pușcă, conf. univ. dr. Odette Dimitriu, prof. univ. dr. Cristian Vasile, conf. univ. dr. Elena Anghel, prof. univ. dr. Aurora Frunză, conf. univ. dr. Vasile (Bebe) Mihăescu și alții), cât şi psihologi aflaţi la început de carieră, studenţi, cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar şi personalităţi marcante. Conferința are loc în contextul introducerii în școli a disciplinei opționale „Educație pentru sănătate”, unde capitole de educație sexuală ocupă un loc important, iar elevii de clasele IV-XII vor asimilia informații utile pentru buna lor dezvoltare.

Vasile (Bebe) Mihăescu: Tot mai des, relațiile de cuplu se destramă din cauză că nu au știut să îmbine spiritualitatea și iubirea cu viața sexuală „Observăm din ce în ce mai des relații de cuplu care se destramă din cauză că nu au știut să îmbine spiritualitatea și iubirea cu viața sexuală, observăm că rata divorțurilor în România a crescut în ultimii ani, mai ales în rândul cuplurilor tinere. De asemenea, observăm cu tristețe că rata fertilității din România este sub media Uniunii Europene, ceea ce ne îndreptățește să credem că nu putem da vina numai pe cauzele medicale în cadrul acestui fenomen, ci trebuie să avem în vedere și faptul că, de cele mai multe ori, la proliferarea fenomenului concură un cumul de cauze de natură psihosocială: lipsa banilor și a unei locuințe stabile, viața sexuală fără iubire, anxietatea, depresia etc. Suntem conștienți că societatea a avansat, are noi sisteme de valori și trebuie să ne adaptăm tehnicile la contextul actual sau să inventăm noi metode, dacă cele actuale sunt învechite”, declară conferențiarul Bebe Mihăescu, președintele Asociaţiei de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie și unul dintre cei mai reputați sexologi din România. Profesorul Mihăescu va susține, în cadrul conferinței, cinci lucrări științifice, cu următoarele titluri: „PseumaChiSiPrana clinic - vis și mișcare. Intervenții transpersonale”, „Tehnici transpersonale pentru amplificarea dorinței”, „Hipnoză și transformare”, „Psihoterapie, sexualitate, credințe” și „Modele erotice orientale”.

În urma înscrierii la conferinţă se acordă diplomă de participare şi credite conform normelor Colegiului Psihologilor din România. Participanții la conferință care prezintă lucrări științifice pot opta pentru publicarea în volumul conferinței sau într-o revistă indexată în baze de date internaționale. Studenţii și cadrele didactice ale Universității „Danubius” nu plătesc taxă de înscriere.

Cei interesați se mai pot înscrie la eveniment doar astăzi, 1 martie,  pe website-ul oficial al Asociației, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).