Luni, 29 Noiembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

„RENAȘTERE, SPERANȚĂ, BUCURIE”, EXPOZIȚIE VIRTUALĂ LA GALERIA DE ARTĂ „VIRGIL COMAN”

Articol publicat Marti, 14 Aprilie 2020

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale, Experiențe dobrogene

Maria Sibel, în vârstă de 4 ani, cel mai mic artist expozant

Maria Sibel, în vârstă de 4 ani, cel mai mic artist expozant

Eva, artist voluntar al Asociației Culturale Wild Art

Eva, artist voluntar al Asociației Culturale Wild Art

A devenit deja o tradiție ca, în preajma sfintei sărbători a Învierii Domnului, Asociația Culturală Wild Art să organizeze, la Galeria de Artă ,,Virgil Coman” din Constanța, o expoziție de artă tematică. Anul acesta, expoziția de artă vizuală „Renaștere, Speranță, Bucurie” dezvăluie publicului creații ale micilor artiști ai Palatului Copiilor, Constanța, coordonați de director Roxana Isabela Mitan și profesor Zoița-Nicoleta Panciu, care, prin viziune și îndrumare artistică, au reușit să imprime copiilor farmec artistic și sensibilitate. Micii artiști şi-au exprimat prin artă sentimente variate, unii au pictat ouă sau au relatat artistic venirea primăverii în culori pline de speranță, iar alții au pictat chipul Mântuitorului.

Expoziţia Renaștere, Speranță, Bucurie” întărește ideea că nu trebuie să renunţăm niciodată la manifestările sufletului prilejuite de sărbătorile creştine și nu numai sau de activitățile zilnice. Sărbătorile pascale și venirea primăverii au în viaţa copiilor, dar si a adulților o însemnătate deosebită și prin lucrările expuse privitorii sunt îndemnaţi să trăiască ceea ce o singură dată pe an ne e dat să trăim, şi anume, bucuria reînvierii Mântuitorului și a naturii ce generează bucurie și speranță.

Directorul Palatului Copiilor din Constanța, Roxana Isabela Mitan, consideră că micii creatori, elevi ai instituției pe care o conduce cu responsabilitate și mândrie, reprezintă o frumoasă legătură între prezent și viitor, între naștere și renaștere în acest ciclu al vieții. Aceasta remarcă: „Artiștii expozanți merită toate laudele, aceștia fiind Alexandru Lăcrămioara Ștefania, Alexandru Bianca Gabriela, Gavrilă Sofia, Perghel Andreea Sorina, Perghel Ștefania, Postolici Ioana, Sandu Maria Gabriela, Ranja Atena Ana Maria, Ranja Luna, Abibula Maria Sibel, Dancă Eva Maria și Dinescu Ioana.

 La rândul său, profesorul Zoița-Nicoleta Panciu afirmă că demersul artistic al celor mici este de admirat. „Bucuria și lumina speranței, mai ales în această perioadă de grea încercări pentru toată lumea, abundă în lucrările expuse, iar publicul, măcar pentru o clipă, se poate detașa de orice problemă”, spune prof. Zoița-Nicoleta Panciu.

Laura Stroe, președintele Asociației Culturale Wild Art și curatorul expoziției Renaștere, Speranță, Bucurie”, consideră că „fiecare eveniment organizat la Galeria de Artă „Virgil Coman” reprezintă un mare câștig cultural atât pentru participanți, cât și pentru comunitatea constănțeană. Pentru că traversăm o perioadă unică în viețile noastre prin duritatea exprimării și impact am ales să expunem lucrările copiilor virtual pe pagina galeriei de artă https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/ și pagina Palatului Copiilor, Constanța https://www.facebook.com/Palatul-Copiilor-Constanta-1977834722445621/, oferind nu mai puțină bucurie și speranță. Mai mult ca niciodată, această expoziție îmi provoacă o mare emoție pentru că printre  expozanți se află și fiica mea, în vârstă de 4 ani, Maria Sibel, cel mai mic artist prezent în galerie, alături de alte două voluntare ale Asociației Culturale Wild Art, puțin mai mari, Eva și Ioana.

Prin desen și pictură, copiii au transformat responsabilitatea statului în casă într-o acțiune mai puțin plictisitoare, plină de pasiune și culoare. Cu siguranță și părinții și-au redescoperit copilăria și vor fi mândri să privească joaca transformată într-un demers educativ-cultural menit să aducă bucurie tuturor”.

Expoziția Renaștere, Speranță, Bucurie este susținută de  Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanța Culturală.