Luni, 28 Septembrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

RUSIA ARE, OFICIAL, PRIMUL VACCIN DIN LUME ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS. FIICA LUI PUTIN A FOST DEJA VACCINATĂ!

Articol publicat Marti, 11 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

PENTRU CINE SE MAI ÎNDOIA ÎNCĂ… Rusia are, oficial, primul vaccin din lume împotriva Covid-19. Potrivit Reuters, preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că primul vaccin din lume împotriva noului coronavirus a fost înregistrat în Rusia, marți dimineaţă. Liderul de la Kremlin a precizat că fiica sa a fost deja vaccinată. ”Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă (n.r. 11 august 2020). Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare”, a afirmat Putin la o întâlnire cu membrii guvernului, conform life.ru.

Liderul rus a precizat că tratamentul a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii și, mai mult, că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată.

Vicepremierul Tatyana Golikova a declarat că prioritate la vaccinare are personalul medical, în special cel aflat în prima linie. Vaccinarea ar trebuie să debuteze la finalul lunii august, începutul lunii septembrie.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat, marţi, eforturile Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19 şi s-a declarat dispus să participe la testarea clinică a acestuia. Durete a salutat oferta de a primi viitor vaccin și a afirmat că se aşteaptă să fie gratuit, potrivit Reuters.

Rusia este pregătită să-l furnizeze Filipinelor sau să facă echipă cu o companie locală pentru fabricarea tratamentului în masă.