Marti, 18 Ianuarie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

“SALONUL DE IARNĂ” AL “AMFORIȘTILOR” SE DESCHIDE, MIERCURI, LA MUZEUL MARINEI ROMÂNE

Articol publicat Marti, 07 Decembrie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Pasionații de artă de la malul mării vor putea vizita, în sala “Clio” a Muzeului Național al Marinei Române Constanța, “SALONUL DE IARNĂ” al Careului artelor “Amfora”. Organizatorii anunță că lucrările “amforiștilor” expozanți vor putea fi admirate de public începând de miercuri, 8 decembrie 2021 și până pe data de 5 ianuarie 2022, în intervalul orar 9.30 - 16.30.

Potrivit președintelui Careului artelor “Amfora”, artista plastică Nynna Vizireanu, care este și coordonatorul salonului, din cauza contextului pandemic, expoziția nu va avea un vernisaj propriu-zis, dar va putea fi vizitată în cadrul programului normal al instituției muzeale, de miercuri până duminică.

Creațiile celor 25 de artiști plastici care expun în cadrul “Salonului de iarnă” sunt dedicate sezonului rece, surprinzând frumoase peisaje hibernale montane sau de la țărm de mare, păduri și sate românești, naturi statice sau portrete de factură religioasă. Lucrările de pe simeze sunt realizate în ulei, acril, acuarelă, grafică, tapiserie, ceramică și sculptură.

Expozanții sunt: Ghiulsen Buzdugan, Gheorghe Caraiman, Cornelia Cărpuș, Leonid Cărpuș, Mihaela Cojocaru, Radu Dăineanu, Niculina Dobre, Magdalena Dogaru, Lucia Enache, Marcela Enache, Andreea Elena Hagi, Alice Hârțescu, Angelia Jecu, Ilie Josan, Tina Milea, Rodica Poșiar, Vasile Rață, Valentin Popa, Maria Russ, Coca Spiridonică, Vasilica Stamate, Ecaterina Topor, Nynna Vizireanu. De asemenea, vor fi expuse post-portem și lucrările a doi regretați “amforiști”, Vasilica Pop și Radu Horobăț.