Miercuri, 14 Aprilie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Salvează-i inimioara micuţei Alexandra!

Articol publicat Marti, 21 Iulie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Alexandra, micuța de numai cinci luni a familiei Dogariu, suferă de o malformație congenitală a inimii, care-i pune viața în pericol. Potrivit unui comunicat emis de Asociaţia „Salvează o inimă”, intervenția chirurgicală poate fi făcută și în România, la costuri mult mai mici decât în afara ţării, la Spitalul Monza din București, iar suma necesară care îi va salva viața este 21.000 de lei.

Părinţii îngeraşului trec prin momente dificile Vestea primită de la medici i-a şocat pe părinţii micuţei, dar aceștia au reuşit să se mobilizeze pentru a face tot ce le stă în putință ca să îşi salveze îngeraşul, până nu va fi totul în zadar. Asociaţia „Salvează o inimă” a venit în sprijinul părinţilor, demarând o urgentă campanie pentru strângerea fondurilor necesare, pe platforma de donații online www.salveazaoinima.ro. Oamenii cu suflet mare au acţionat în timp record şi au strâns, până în momentul de faţă, aproximativ 60% din fonduri. Banii vor fi folosiţi pentru intervenţia chirurgicală pe care o va realiza doctorul Mircea Cotul, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgice cardiovasculară pediatrică din ţară.

O nouă viaţă pentru micuţa Alexandra „Șansele ca micuța să se facă bine sunt foarte mari, România având unii dintre cei mai buni specialiști în chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa, iar costurile sunt mult mai mici aici decât în restul Europei, spre exemplu. În timp record am reușit să strângem o mare parte din banii necesari și mai avem foarte puțini pași de făcut ca să-i salvăm viața. După foarte multe campanii umanitare derulate la nivel național și care s-au încheiat cu succes, am constatat că românii sunt persoane generoase, cu suflet mare și sar imediat în sprijinul semenilor lor, mai ales dacă acel seamăn este un bebeluș care are toată viața înainte”, a declarat președintele Asociației „Salvează o inimă”, Vlad Plăcintă.

Donează şi tu! Cei care vor să contribuie la salvarea Alexandrei o pot face donând online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/dogariu-alexandra/ sau direct în conturile tatălui, Dogariu Emilian - RO28BTRLRONCRT0293393501 (Ron) sau RO75BTRLEURCRT0293393501 (Euro).

Profesioniştii care fac lucrurile să meargă într-o direcţie bună Asociația „Salvează o inimă” a fost înființată pe data de 17 decembrie 2012. Aceasta reuneşte sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni altruişti, pregătiți și motivați, oameni simpli şi cinstiți, oameni care cu suflet și dedicare, care ajută în campaniile și proiectele asociaţiei. Alături de ei, „Salvează o inimă” îşi atinge de fiecare dată scopul, lăsând copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că oamenii şi comunitatea în ansamblul ei sunt tot ceea ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să se îndrepte în direcţia cea bună.