Duminica, 03 Iulie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SĂNĂTATE ÎN BUCATE, LA TÂRGUL NAȚIONAL DE PRODUSE TRADIȚIONALE DE LA AQUA MAGIC MAMAIA!

Articol publicat Miercuri, 11 Septembrie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate, Experiențe dobrogene

Pentru al treilea an consecutiv se va desfășura, la malul mării, în luna septembrie, Târgul Național de Produse Tradiționale. Ajuns la cea de-a III-a ediție, târgul care se înscrie în seria Experiențelor Dobrogene va fi găzduit, și anul acesta, în incinta Parcului Aqua Magic din stațiunea Mamaia, în perioada 27-29 septembrie 2019, cu sprijinul Inomar Cluster, al Aqua Magic, Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, Asociației Țăranii Dobrogeni, AgroTransilvania Cluster, precum și al Asociației Poiana lui Ovidiu.

Vor fi prezenți producători din toate zonele țării, cu produse atestate tradițional iar târgul se anunță a se bucura cel puțin de același succes ca în anii precedenți, devenind deja unul cu tradiție la Constanța. Printre partenerii media ai acestui eveniment dedicat deopotrivă constănțenilor, turiștilor interesați de hrana sănătoasă, tradițională, cât și producătorilor autentici se numără și www.101stiri.ro.  

“Așa cum am promis încă de la prima ediție, în 2017, ne dorim să creăm tradiție în Constanța organizând an de an Târgul Național de Produse Tradiționale, unde să fie prezenți producători din toata țara, cu povești frumoase și produse sănătoase, atestate tradițional.
Sănatate în bucate, tradiție și ospitalitate! Producătorii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale vor veni cu bunătăți specifice fiecărei regiuni a țării, cum este cașcavalul de Săvinești, de la Botoșani, iar producătorii locali, țăranii dobrogeni, vor participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi țârgâsiti.

De asemenea, vor fi prezente şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu, sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte meşteşugăreşti.
Pe lângă produsele tradiționale prezentate pentru degustare și vânzare, vor mai avea loc și spectacole susţinute de reprezentanţi ai etniilor dobrogene, prezentari si degustari de vinuri cu somelier.

Târgul Național de Produse Tradiționale urmăreşte să ofere consumatorilor produse naturale, de calitate, iar producătorilor şi fermierilor locali și din țară oportunitatea de a le face cât mai cunoscute. Vă așteptăm alături de noi!”, este mesajul Laurei Stroe, organizator al evenimentului.