Marti, 21 Ianuarie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SĂPTĂMÂNA CULTURALĂ CU ZOIȚA - NICOLETA PANCIU

Articol publicat Joi, 13 Iunie 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale, Experiențe dobrogene

Luni, 10 iunie, 2019, de la ora 18.00 la hotel Nyota din Mamaia, pe terasa de la etajul 7, cu vedere la Lacul Siutghiol, s-a desfășurat evenimentul ”Cină cu Eroi Pătați”, care face parte din proiectul Experiențe Dobrogene.

 ”Cină cu Eroi Pătați” a prezentat literatura, arta plastică, istoria, gastronomia și tradițiile armânilor într-o experiență inedită. În cadrul experienței dobrogene a fost prezentă și artista Zoița - Nicoleta Panciu cu lucrări de artă plastică.

Expoziția de pictură ”Marea albastră” a artistei Zoița -Nicoleta Panciu a dat o notă de culoare contemporană evenimentului. Zoița -Nicoleta Panciu este doctorand al Universității Naționale de Artă ''George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Iași. cu o activitate de cercetare artistică și un debut profesional impresionant.

Al doilea eveniment cultural al artistei Zoița - Nicoleta Panciu a avut loc la Galeria de Artă Virgil Coman, care va dedica perioada 12 iunie- 22 iunie 2019 expoziției de fotografie documentară ''Expo Documentar Maramureș”, al cărui vernisaj s-a  desfășurat ieri, 11 iunie.

''Expo Documentar Maramureș” reunește munca și efortul artistic al Zoiței - Nicoleta Panciu, în urma activității doctorale de cercetare documentară în Maramureș.  Artista a evidențiat în fotografiile sale conceptul tradițional al artei populare, într-o formă ce îmbină armonios elemente și forme decorative într-o mare diversitate culturală și  artistică. Artista susține și promovează ținutul Maramureșului printr-o viziune artistică traditional- contemporană. 

Vernisajul expoziției  ,,Expo Documentar Maramureș” a foste organizat de Asociația Culturală Wild Art și susținut de Constanța Culturală.