Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roScurtmetrajul „Constanța. A Dancing City” are premiera în weekend, la Cityplex Constanța

Articol publicat Marti, 23 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Sursa foto: Kool Media

Sursa foto: Kool Media
Sursa foto: Kool Media

Sursa foto: Kool Media

Scurtmetrajul „Constanța. A Dancing City” are premiera în weekend, la Cityplex Constanța

 

Proiect artistic multidisciplinar de video-dans Cinema Cityplex din incinta Tomis Mall Constanța găzduiește, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17.00, la Sala 1, premiera filmului „Constanța. A Dancing City”. Pelicula, în regia lui Carmen Lidia Vidu, este un proiect artistic multidisciplinar de video-dans, un portret subiectiv al orașului, ce propune publicului larg un periplu inedit prin care să (re)descopere locuri neconvenționale sau prea cunoscute, printr-o privire artistică ce îmbină dansul, regia, muzica, montajul, lumina.  

„Constanța. A Dancing City este un film-atmosferă; oraș-port, oraș-plajă, între citadin și dealuri aride, istorie milenară, trecut recent și prezent, multietnic, multicultural, multe stiluri de dans, toate astea împachetate într-un scurtmetraj artistic realizat de Carmen Lidia Vidu”, spun organizatorii evenimentului. 

Proiecția filmului va fi însoțită de expoziția fotografiilor realizate în timpul filmărilor, parte din proiectul și conceptul artistic.

Constanța nu este doar un oraș-vacanță. E locul în care îți lași toată libertatea să viseze senzual. “Constanta. A Dancing City” este un fel de Dirty Dancing filmat în România pe ritmuri de rock and roll contemporan și cu lumină, atmosferă și cadre inspirate de o Cuba nevizitată încă.

Echipa care a contribuit la materializarea acestui inedit proiect o are în frunte pe Carmen Lidia Vidu, în calitate de regizor. Acesteia i s-au mai alăturat: DoP: Adi Bulboacă, montaj: Cristina Baciu, muzica: Ovidiu Chihaia, voce: Elena Vasilache. De asemenea, dansatori sunt: Sofia Sitaru-Onofrei, Victoria Cret, Cosmin Adrian, Codruța Bălan, Gratiela Stan, Mihai Adelin Adrian, Alexandra Cacaraci, Cristiana Drãgan, Mirela Pana, Maria Manea, Marian Sas

Producători sunt Iulia Pană și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța.

Carmen Lidia Vidu este primul regizor care a combinat cu succes videoproiecțiile și mijloacele specifice filmului cu prezența live a actorilor.  Regizor de teatru, de film și de evenimente, Carmen Lidia Vidu a devenit cunoscută pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din România.

Elena Vasilache (Selena) este o interpretă talentată, care a debutat în muzica cu trupa constănțeană  Angels, iar apoi a fondat trupa Candy (alături de Giulia și Cream), în anul 2000. Artista și-a făcut debutul și în cinematografie, putând fi urmărită în telenovele de succes ca „Iubire ca în filme”,  „Inimă de țigan”, „Regina”. De câțiva ani, Selena s-a stabilit la Londra, având concerte în marile cluburi londoneze în proiectul Hot Casandra, dar acum urmează o carieră individuală. A acceptat cu mare bucurie să înregistreze pentru un proiect al orașului în care a crescut și s-a consacrat.

Adi Bulboacă, director de imagine, este absolvent al secției de imagine de film în cadrul UNATC în 2011. În timpul facultății, a fost fotograf oficial al Ambasadei Franței la București și a expus în spații ca MNAC, Palatul Kalinderu sau Institutul Cultural Român din Paris. După absolvire, și-a îndreptat întreaga atenție către fotografia de teatru și documentează teatrul contemporan într-un stil personal.

Cristina Baciu, editor imagine, este monteur și colaborează din 2012 cu regizorul de teatru Carmen Lidia Vidu. 

Ovidiu Chihaia este este sound designer si compozitor. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru film si teatru.

Iulia Pană, producătorul acestu proiect, este scriitor, artist vizual si promotor cultural în orașul Constanța.

Invitata specială a proiectului „Constanța. A Dancing City” este actrița Mirela Pană, vedetă a Teatrului de Stat Constanța, unde joacă de peste 15 ani.

Filmări în cele mai frumoase zone de la malul mării Filmările s-au desfășurat la Telegondola din Mamaia, dar și pe faleza din stațiune  la Baza sportivă Farul Constanța amplasată în vecinătatea lacului Tăbăcăriei, la Gravity Park, pe pasarela din Mamaia,  în Portul Constanța, la Parcul acvatic Aqua Magic, pe plaja Tataia, la Cheile Dobrogei.

Un alt aspect inedit al filmărilor îl constituie și faptul că, pentru „Constanța. A Dancing City”, contorsionistul Marian Sas a coborât 340 de metri cu o viteză de 70 de kilometri pe oră pe Cea mai lungă tiroliană din România, deasupra plajei „Modern" din Constanţa. Instalaţia a fost construită de un cascador profesionist, Răzvan Gheorghiu care a lucrat la ea timp de nouă luni. Tiroliana „Extreme Zip Line" este inspirată după o instalaţie similară din Alaska, dar a fost adaptată la relieful din Constanţa.

Alte locații de filmare au fost Golful Pescarilor, o plajă mică, superbă și foarte puțin cunoscută de constănțeni, Hotelul Aurora și Luna Park din stațiunea Mamaia.