Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SE LANSEAZĂ, LA MAMAIA, FILIALA CONSTĂNȚEANĂ A ROMANIAN BUSINESS LEADERS (RBL) DOBROGEA

Articol publicat Marti, 11 Iunie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Romanian Business Leaders (RBL), platforma de acțiune și implicare socială a liderilor din business din Dobrogea, organizează miercuri, 12 iunie 2019, începând cu ora 9.30, la restaurant  Diplomatic din Mamaia, un eveniment inedit, de lansare în comunitate a filialei constănțene Romanian Business Leaders Dobrogea.

La eveniment vor fi prezenți antreprenori, manageri de top din companii românești și multinaționale, bancheri, avocați, lideri din publicitate, resurse umane, software, telecom, branding, petrol & gaze, farma, servicii financiare, investitori și analiști. Aceștia sunt oamenii care își propun să schimbe lumea din jur prin proiecte concrete, în care investesc voluntar timp și expertiză.

La conferința de lansare a RBL Dobrogea, se va discuta despre cum se poate schimba România prin proiecte concrete de antreprenoriat, educație și bună guvernare, de unde ne luăm curajul și energia pentru a le duce până la capăt cât și despre temele majore pentru mediul de business din Dobrogea.

Dintre antreprenorii și executivii de top care au confirmat participarea pe 12 iunie la Constanța sunt: Felix Pătrășcanu (managing director FAN Courier, membru de board RBL), Dragoș Neacșu (CEO Erste Asset Management, membru de board RBL), Marius Ștefan (Co fondator Autonom, membru de board RBL).

Speakerii invitați sunt: Magda BEI, General Manager Graphtec, Radu SAVOPOL, Fondator 5 to GO, Sorin MÎNDRUȚESCU, Oracle Romania Country Manager & Central and Eastern Europe Cloud Leader, Andrei STUPU, Brand Manager Școala de Valori, Sorin MÎNDRUȚESCU, Oracle Romania Country Manager & Central and Eastern Europe Cloud Leader, iar  sesiune interactivă va fi moderată de liderii și managerii proiectelor RBL, Costin SORICI–Antreprenoria, Marius ȘTEFAN –  Vreau să fiu Antreprenor & Insights, Alina PĂTRĂHĂU– Proiectul Merito, Felix PĂTRĂȘCANU–  Repatriot, Daniela MARIȘCU – Antreprenorești, Daniela APOLOZAN– Start-Up Bridge, Ioana DENEȘ – SuperTeach și Elena PÂSLARU – Antrenament pentru Viitor

Iată care este agenda evenimentului:

  • 09:30 - 10:00 Welcome coffee & înregistrarea participanților,
  • 10:00 - 10:30 Exercițiu de cunoaștere.
  • 10:30 - 11:00 Sesiune introductivă RBL - cine sunt, care sunt preocupările și ce se poate face mai bine împreună,
  • 11:00 - 11:15 Pitch -proiectele RBL,
  • 11:15 - 11:45 Pauză de cafea,
  • 11:45 - 13:00 Dezbatere cu teme  majore pentru mediul de business din Dobrogea,
  • 13:00 - 14:15 Pauză de prânz
  • 14:15 - 15:15 Keynote Speech, un moment de energie si inspiratie,
  • 15:15 - 15:30 Pauză de cafea,
  • 15:30 - 17:00 Sesiune interactivă moderată de liderii și managerii proiectelor RBL.

După lansarea în 2017 și 2018 a primelor filiale RBL, la Cluj-Napoca și Iași, a continuat coagularea comunității antreprenorilor din România, prin lansarea filialei din Dobrogea. Filiala va implementa și adapta în regiune proiectele naționale pentru antreprenoriat și educație ale RBL.

Proiectele RBL pentru antreprenoriat urmăresc să dezvolte capitalul românesc și construiesc comunități cu spirit antreprenorial în diferite medii. Antreprenoria este o comunitate de peste 400 de antreprenori scaleup și startup care primesc prin RBL educație și mentorat.

Startup Bridge aduce împreună 200 de antreprenori care vor să-și extindă afacerile în piețe internaționale și care primesc prin RBL sfaturi de la cei care au făcut-o deja.

RePatriot inspiră antreprenori și români cu spirit antreprenorial din Diaspora (peste 6.500 până acum) pentru a accede la oportunități de parteneriat și investiții în România.

Antreprenorești dezvoltă o comunitate de 100 de antreprenori și români cu spirit antreprenorial din mediul rural care primesc prin RBL mentorat și conexiuni prin care dezvoltă economia comunelor în care trăiesc.

Proiectele RBL pentru educație cresc calitatea profesorilor din România și viitoarele generații de antreprenori. Proiectul MERITO coagulează o comunitate de zeci de profesori cu vocație care primesc prin RBL recunoaștere publică și încredere.

SuperTeach construiește o comunitate de mii de profesori cu o mentalitate deschisă care primesc prin RBL inspirație, încredere și acces la bune practici. Iar Vreau să fiu Antreprenor a creeat zeci de comunități active de tineri pasionați de antreprenoriat și mii de liceeni care primesc prin RBL inspirație și acces la gândire antreprenorială.

Antrenament pentru Viitor este programul de orientare în carieră care pune în contact elevii cu interesele lor profesionale cu joburile și cu organizațiile prezente pe piață.