Luni, 20 Septembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SENATORUL ION POPA, ALĂTURI DE LIBERALI, LA CONSTANȚA

Articol publicat Joi, 17 Septembrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Premierul Ludovic Orban a efectuat, joi, 17 septembrie 2020, o vizită de lucru în mai multe localități din județul Constanţa. Președintele PNL a fost prezent la începerea lucrărilor la conducta submarina din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, la ceremonia de sosire a primului sistem de rachete PATRIOT, dar și la lansarea candidaților din partea Partidului Național Liberal pentru județul Constanța, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Prezent la începerea lucrărilor la conducta submarina din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, șeful Executivului, Ludovic Orban, președinte al PNL, a declarat: „Practic, este un moment simbolic, care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important din România – începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off-shore. În acest proiect sunt implicate două companii – Black Sea Oil and Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere, o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Black Sea Oil and Gas este deţinut de grupul Carlyle Energy, care are licenţa de operare şi exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie – Grup Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani şi care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiţii. Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiţi până acum, valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect de o mare valoare şi de o mare complexitate, care până la urmă trebuie să realizeze un lucru simplu – să ducă gazul din zăcământul aflat off-shore în reţeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să ajungă în infrastructura de ditribuţie şi transport a gazelor naturale“.  

SENATORUL ION POPA ÎȘI DECLARĂ SUSȚINEREA PENTRU CANDIDATUL LIBERAL LA PRIMĂRIA CONSTANȚA, VERGIL CHIȚAC

Alături de premierul Ludovic Orban s-a aflat și senatorul Ion Popa, care și-a declarat susținerea atât față de președintele PNL, cât și pentru candidatul liberal la Primăria Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Senatorul Ion Popa a declarat: “Astăzi (n.r. joi, 17 septembrie), am participat, alături de premierul Ludovic Orban, deputatul PNL Bogdan Huțucă - președintele Filialei Județene PNL Constanța, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, miniștri, parlamentari și alți colegi liberali, la acțiunile care s-au desfășurat în județul și municipiul Constanța. Cu mândrie am ceremoniat, alături de alți invitați, recepția primului sistem de rachete sol-aer Patriot, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de Brigadă Ion Bungescu” de la Cap Midia și pot afirma că, în anul 2017, m-am numărat printre cei care au votat în Parlament achiziționarea acestui sistem Patriot, aprobată ulterior. Consolidarea securității naționale asigură prosperitatea și siguranța românilor, iar faptul că Vergil Chițac este liderul delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO aduce plus valoare orașului unde candidează pentru funcția de primar”.

“Cu toții cunoaștem faptul că liberalismul nu este doar o doctrină ci și un program politic, economic,social ce are ca sine qua non respectarea drepturilor omului ca sprijin al comunității. În ceea ce mă privește, ca reprezentant al liberalismului la Argeș sau la Constanța am insistat pentru respectarea procedurilor și posibilitatea tragerii la răspundere a funcției publice.

Timp de 20 de ani, m-am aflat în prima linie în multele bătălii electorale pe care le-am purtat susținând principiile și valorile liberalismului. Am fost candidat liberal și am susținut prin prezență și acțiune toți candidații PNL care au luptat pentru obținerea unui mandat fie de consilier local sau de primar, fie de consilier județean sau președinte al Consiliului Județean, fie de senator, deputat, europarlamentar sau chiar de președinte al țării.

Am făcut acest lucru cu toată forța și priceperea mea și în cel mai onest mod cu putință. Așa fac și în această campanie electorală. Îl susțin pe Vergil Chițac, candidat al PNL la funcția de primar al municipiului Constanța. Îl cunosc bine, îmi este prieten, împărțim aceleași valori liberale și am mare încredere în el. Sunt convins că, odată ales în funcția de primar, va face pentru constănțeni ce n-au făcut alții în 30 de ani.

Tradiția liberală a căutat mereu oameni care prin  eforturile lor  de a constitui comunități politice bazate pe egalitatea în fața legii au eliminat riscul care permitea supremația câtorva indivizi. Unul dintre acești oameni este Vergil Chițac, dar pentru a se convinge, locuitorii municipiului Constanța trebuie, în primul rând, să vină la vot pe 27 septembrie 2020”, a mai subliniat senatorul Ion Popa.