Vineri, 25 Septembrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfânta Muceniță Evdochia, sărbătorită pe 1 Martie

Articol publicat Marti, 01 Martie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro
Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro

Astăzi, pe 1 Martie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Evdochia, originară din cetatea Heliopolis, provincia Liban (Frigia). Aceasta a trăit în vremea împăratului Traian și, conform crestinortodox.ro, o bună parte a vieții și-a petrecut-o în desfrânare. Mai mult, Evdochia a strâns și o importantă avere.

Aplecarea sa către credință a avut loc datorită discuțiilor duhovnicești cu monahul Gherman, în urma cărora Evdochia  a decis să primească Botezul. Astfel, a fost botezată de către Teodot, episcopul cetății și și-a împărțit toată averea săracilor. A urmat, firesc, dorința de a se retrage la o mănăstire, unde s-a dăruit vieții monahale, ducând un trai auster, în posturi și rugăciuni. A fost aleasă stareță de obștea mănăstirii, iar pentru pocăința sa adâncă, Dumnezeu a înzestrat-o cu darul învierii morților.

Sfânta Evdochia a dobândit moarte mucenicească în timpul persecuției din vremea lui Vincențiu, conducătorul cetății Heliopolis.