Joi, 18 Iulie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfântul Apostol Onisim, pomenit pe 15 februarie

Articol publicat Luni, 15 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro
Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro

Credincioșii creștin-ortodocși îl pomenesc astăzi, 15 februarie, pe Sfântul Apostol Onisim. Acesta s-a numărat printre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului.

Potrivit crestinortodox.ro, tânărul Onisim a fost rob al lui Filimon, un creștin din orașul Colose. Onisim i-a greșit, însă, lui Filimon, fapt pentru care a fugit la Roma, unde a fost întemnițat alături de Sfântul Apostol Pavel. De la acesta, Onisim a auzit de Evanghelia mântuirii și a primit Sfântul Botez. Mai mult, Sfântul Pavel i-a împăcat pe Filimon și pe Onisim. Filimon, care îmbrățișase și el credința ortodoxă, datorită Sfântului Apostol Pavel, l-a primit pe Onisim ca pe un frate, eliberându-l de robie.

Mai târziu, Onisim a fost numit episcop al Efesului chiar de către Apostoli. În urma persecuțiilor din timpul împăratului Traian, Onisim a fost arestat și dus la Roma. Acolo a fost întemnițat și ucis prin decapitare.

Se spune că o femeie bogată i-a luat trupul și l-a așezat într-o raclă de argint, înmormântându-l cu cinste, în anul 90.

Tot pe 15 februarie mai sunt pomeniți: Sfântul Mucenic Maior, Sfântul Eusebiu și Sfântul Antim din Chios.