Marti, 07 Iulie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfântul Gherasim de la Iordan, sărbătorit pe 4 martie

Articol publicat Vineri, 04 Martie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Sursa foto: dositeea.blogspot.com

Sursa foto: dositeea.blogspot.com
Sursa foto: dositeea.blogspot.com

Sursa foto: dositeea.blogspot.com

Biserica Ortodoxă îl pomenește astăzi, 4 martie, pe Sfântul Gherasim de la Iordan. Acesta a trăit în secolul al VII-lea și, potrivit crestinortodox.ro, după ce s-a călugărit, s-a retras în pustiul Tebaidei, unde a întemeiat un așezământ monahal care există și în zilele noastre.

Prin credința sa extraordinară în Dumnezeu, Sfântul Gherasim a reușit să supună până și fiarele sălbatice. Se spune că era însoțit pretutindeni de un leu fioros, ca un adevărat ucenic, pe care îl ajutase să scape de o suferință din cauza căreia răgea cumplit, scoțându-i un spin care îi intrase în labă.  

La un moment dat, Cuviosul Gherasim a hotărât că este timpul să elibereze leul în sălbăticie, dar leul, deși părăsise mănăstirea, venea o dată pe săptămână să îl vadă, plecându-și capul înaintea lui, ca și cum i s-ar fi închinat. 

După ce Sfântul Gherasim a trecut la cele veșnice, leul s-a dus la mormântul lui și, răcnind cu putere, a murit. 

Tot pe 4 martie, mai sunt pomeniți: Sfinții Mucenici Pavel și Iuliana, sora lui, Sfinții Mucenici Codrat, Acaciu și Stratonic, Sfântul Grigorie, episcopul Asului, din Anatolia.

Sursa: crestinortodox.ro