Joi, 18 Iulie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfântul Leon, Papă al Romei

Articol publicat Joi, 18 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro
Sursa foto: crestinortodox.ro

Sursa foto: crestinortodox.ro

În fiecare an, pe data de 18 februarie, este pomenit Sfântul Leon, Papă al Romei. Papa Leon I este unul dintre sfinții Bisericii nedespărțite ai primului mileniu creștin, pe care îi regăsim în Calendarul Ortodox. Născut într-o familie de creștini, în Italia, Leon a ajuns arhidiacon al Papei Sixt al III-lea. După moartea acestuia, Leon a fost numit Papă al Romei.

Potrivit crestinortodox.ro, Leon I a fost cel care a salvat orașul de la distrugere, atunci când Attila și hunii săi s-au apropiat de Roma. Sfântul, întâmpinându-i îmbrăcat în veșmintele arhierești, a reușit să negocieze cu Attila, făcându-l să se retragă.

Sfântul Leon a trecut la Domnul în anul 461.

Tot pe 18 februarie mai sunt pomeniți: Sfinții mucenici Leon și Parigoriu, Preacuviosul Agapit, Sfântul mucenic Piuliu și Sfântul Nicolae, Patriarhul Georgiei.