Joi, 18 Iulie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfântul Vlasie, pomenit pe 11 februarie

Articol publicat Joi, 11 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com

Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com
Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com

Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com

Calendarul creștin-ortodox îl menționează, în ziua de 11 februarie, pe Sfântul Vlasie. Acesta a trăit în timpul unor aprigi prigonitori ai creștinilor, împărații romani Dioclețian și Licinus.

Sfântul Vlasie a fost episcopul Sevastiei Capadociei. Din cauza prigonirilor, s-a retras în munți, într-o peșteră, unde, prin putere divină, era ascultat de animalele sălbatice și avea, totodată, harul tămăduirii. Pentru credința sa fierbinte în Hristos, după nenumăratele fapte bune al căror autor a fost de-a lungul vieții, Sfântul Vlasie a fost ucis prin tăierea capului, pe 11 februarie.

Tot astăzi, 11 februarie, o cinstim și pe Sfânta împărăteasă Teodora și îi pomenim pe: Cei doi prunci și cele șapte femei care au pătimit împreună cu Sfântul Vlasie și pe Sfântul Nou Mucenic Gheorghe robul, care a suferit mucenicia prin foc în cetatea Sofia, la anul 1515. De asemenea, se face și pomenirea Aflării moaștelor Sfântului Proroc Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul.