Joi, 25 Aprilie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ȘOMAJUL LOVEȘTE PUTERNIC ȚĂRILE DIN SUDUL EUROPEI. TINERII – CEL MAI GRAV AFECTAȚI

Articol publicat Duminica, 09 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Veștile nu sunt tocmai bune pe piața muncii din Europa, unde rata șomajului crește vertiginos. Aproximativ 40% dintre tinerii care au dificultăţi după pandemie lucrau în sectoarele cele mai afectate de criză, iar 77% dintre aceştia ocupau poziţii nesigure la locul de muncă, anunță Ziarul Financiar. Potrivit statisticilor, cele mai afectate ţări sunt Spania, Italia, Franţa şi Grecia.

Conform datelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU, mai mult de una din şase persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani nu mai lucrează de la începutul pandemiei, iar cei care mai au încă locuri de muncă au programul redus cu circa 23%.

Pe de altă parte, şi alte ţări au simţit o lovitură în rândul tinerilor. În Germania numărul şomerilor e posibil să ajungă la 3 milioane în această vară, iar în Marea Britanie există avertismente că aproximativ 1 milion de oameni sub 25 de ani s-ar putea să rămână fără loc de muncă până la finalul anului. Statele cele mai afectate sunt cele din sudul Europei. De pildă, în Spania, Italia, Franţa şi Grecia rata şomajului în rândul tinerilor a crescut peste medie.