Vineri, 10 Aprilie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8103 $ 4.3389
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

STELIAN TĂNASE ȘI “MARELE INCENDIATOR”, AȘTEPTAȚI LA LIBRĂRIA DORIAN GRAY DIN CONSTANȚA

Articol publicat Luni, 21 Octombrie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: Libertatea

Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Sursa foto: Libertatea

Librăria Dorian Gray din Constanța va fi marți, 29 octombrie, de la ora 18.00, gazda unui eveniment editorial inedit, în centrul căruia se va afla cunoscutul scriitor și publicist Stelian Tănase. Acesta vine la malul mării pentru a-și lansa cel mai recent roman, intitulat “Marele incendiator – Cronica unui fapt divers” și publicat la editura Corint. Evenimentul include și o sesiune de autografe, anunță organizatorii.

Potrivit unui comunicat transmis 101stiri.ro, “Romanul este, după cum însuși autorul recunoaște, cel mai ambițios proiect al său – o reprezentare fidelă a lumii românești la începutul secolului XXl. În același timp, „Marele incendiator - Cronica unui fapt divers” descrie o poveste de dragoste ai cărei eroi sunt Zoe, o jurnalistă muncitoare și pasionată, a cărei sarcină este sa scrie la rubrica de fapt divers și Vivi, un fotograf cu un secret tulburător. Povestea este relatată de un cronicar care plasează evenimentele într-un București tensionat, marcat de calamități naturale, o explozie a fenomenului infracțional și un conflict în centrul căruia se află câinii maidanezi. Haosul escaladează în momentul în care în viața orașului apare un incendiator misterios pe care Poliția nu reușește să-l prindă, spre hazul și enervarea locuitorilor. Iar acest Mare Incendiator devine un personaj mitic, un fel de haiduc din folclor în care toți își pun nădejdea. El animă, într-un mod ciudat, Bucureștiul, împărțindu-l în două tabere pro și contra. Totodată, în jurul Marelui Incendiator se țes o mulțime de povești și conspirații, în încercarea de a găsi o explicație pentru acțiunile sale distructive. Romanul este o veritabilă radiografie a societății în care trăim, spusă sub umbrela unui “love story” clasic și imprevizibil, în același timp”.

Romanul “Marele incendiator – Cronica unui fapt divers” este disponibil în Librăria Dorian Gray din Bulevardul Ferdinand nr. 24 și poate fi achiziționat la prețul de 49,90 de lei.