Joi, 22 Octombrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

TÂRG CARITABIL PENTRU SALVAREA MICUȚEI ALESSIA, ÎN PARCUL TĂBĂCĂRIE! ȘANSA EI LA VIAȚĂ ESTE UN TRATAMENT DE 2.1 MILIOANE DE DOLARI!

Articol publicat Joi, 13 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

La doar un an și trei luni, Alessia poartă pe umerii săi firavi, de copil, cumplitul diagnostic de SMA1 - Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1, iar cea mai mare dorință a mămicii sale este să o vadă zburdând prin iarbă, ca orice copil de vârsta ei. Din păcate, pentru micuța din Constanța a început cursa contra-cronometru pentru viață și numai o minune o poate salva! Până acum, sute de mii de oameni au aflat despre trista poveste a fetiței de la malul mării, care mai are, totuși, o șansă să se facă bine și să se bucure de viață.  

Amiotrofia musculară este o boala rară, care țintuiește copiii la pat dinainte să învețe să meargă, ducând la degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv a musculaturii sistemului respirator, ceea ce conduce inevitabil la deces prin stop cardiac. Șansa la viață a Alessiei Lăcrămioara Curcă este tratamentul cu Zolgesma, care oprește evoluția bolii și este cel mai scump medicament din lume, costând 2.1 milioane dolari.

Iată că suma aceasta exorbitantă nu i-a speriat pe oamenii de suflet, care au organizat pe Facebook o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea Alessiei. Mai mult, cu sprijinul Primăriei Constanța, în zilele de 15 și 16 august 2020, între orele 10.00 – 20.00, în Parcul Tăbăcărie, zona Podul de Piatră (lângă țarcurile pentru căței) se va desfășura un târg caritabil, iar toate fondurile strânse vor fi donate către ea. Veți putea cumpăra îmbrăcăminte pentru adulți și copii, jucării, articole de decor, cărți, cosmetice, accesorii de uz casnic. Organizatorii anunță că va fi și o tombolă, unde puteți câștiga premii sau servicii oferite de sponsorii evenimentului.

Așadar, mămici, tătici și bunici, constănțeni, dar și turiști care vă aflați, în această perioadă, la malul mării, sunteți așteptați să participați în număr cât mai mare la acest târg caritabil. Orice contribuție, oricât de mică, este importantă în lupta Alessiei pentru viață!

“Nu ne sperie suma de 2.1 milioane de dolari! Ne ambiționează să îi strângem cât mai repede!”, spun cei care s-au implicat în strângerea de fonduri pentru salvarea fetiței.

Se mai poate dona și în contul Asociației pentru micuțul Noel, care participă și la campania pentru salvarea Alessiei.

Se poate dona astfel:

Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

Swift: BTRLRO22

Beneficiar Asociația pentru micuțul Noel