Luni, 14 Octombrie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Top 3 al destinațiilor preferate de români, în minivacanța de Crăciun și de Revelion

Articol publicat Miercuri, 30 Decembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Infoghid turistic

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro
Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Cei mai mulți dintre turiștii români s-au orientat, la finele lui 2015, către destinații autohtone pentru petrecerea minivacanței de Crăciun, dar și de Revelion. Potrivit Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România, s-a înregistrat un grad mare de ocupare turistică în destinațiile de vacanță românești, în această perioadă. Astfel, mai mult decât în anii precedenți, românii au preferat să își petrecă sărbătorile de iarnă în țară, în stațiunile autohtone. Astfel, conform FAPT, s-a remarcat un grad mare de ocupare în perioada minivacanței de Crăciun și se anunță un grad foarte mare de ocupare în perioada Revelionului, în stațiunile turistice românești. 

Valea Prahovei, Transilvania și Bucovina Statistica realizată de FAPT arată că, în Top 3 al destinațiilor preferate de români se află, în ordine: Valea Prahovei, Transilvania și Bucovina.   

Vremea frumoasă din perioada sărbătorilor i-a determinat pe români să petreacă măcar o zi sau câteva ore în stațiuni sau atracții turistice aflate la distanță relativ mică de orașul în care locuiesc, fie la mare, fie la munte. Aceasta în cazul în care nu și-au cumpărat pachete turistice de Crăciun. În acest fel, au consumat servicii turistice în structuri de alimentație publică sau de agrement.

„Campania FAPT „Vacanță în țara mea" continuă să invite turiștii români să descopere România și atracțiile turistice din orașele și stațiunile de vacanță românești. Hotelurile, pensiunile, restaurantele, cluburile și locațiile de agrement din România îi așteaptă cu servicii turistice corecte și cu oferte atractive. În plus, oferim zâmbet pentru fiecare turist care alege România, acasă. În prag de An Nou, le mulțumesc tuturor colegilor din industria ospitalității din România pentru efortul și dedicația neobosită cu care au continuat să facă turism în România", a declarat președintele FAPT, Corina Martin.