Marti, 24 Mai 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

TREI ANI CU “ȚĂRANII DOBROGENI”, LA CONSTANȚA. COȘ ANIVERSAR CU BUNĂTĂȚI TRADIȚIONALE, GUSTOASE ȘI SĂNĂTOASE

Articol publicat Joi, 17 Septembrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

Sursa foto: 101stiri.ro

LA MULȚI ANI, “ȚĂRANII DOBROGENI”!

În urmă cu trei ani, pe 18 septembrie 2017, se deschidea la Constanța primul magazin al “Țăranilor Dobrogeni”, brand devenit arhicunoscut printre producătorii și consumatorii de produse sănătoase, naturale și tradiționale și lansat inițial virtual, sub forma unei comunități online care numără acum peste 100.000 de membri. Ulterior, datorită cererii mari venite din partea constănțenilor - și nu numai - , pe lângă magazinul situat pe B-dul I. C. Brătianu, a mai fost inaugurat încă unul, pe B-dul Mamaia, în zona Delfinariu.

GAZDA DE LA “ȚĂRANII DOBROGENI”, IOANA MOROȘANU, DESPRE CUM REUȘESC CELE DOUĂ MAGAZINE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ, ÎN CONTEXTUL PANDEMIC, DAR ȘI AL SECETEI

Iată că, la trei ani de la lansarea primului Magazin “Țăranii Dobrogeni”, Ioana Moroșanu, inițiatoare a cunoscutei platforme online “Țăranii Dobrogeni”, unul dintre fondatorii Asociației “Țăranii Dobrogeni” și gazda de zi cu zi a clienților fideli care îi trec pragul, ne-a mărturisit cu ce gânduri întâmpină acest moment aniversar, dar și cum reușesc cele două magazine de la malul mării să supraviețuiască în contextul pandemic.

Mai mult, pentru a-și răsplăti consumatorii fideli, gazdele de la “Țăranii Dobrogeni” anunță pe pagina de Facebook a magazinului că toamna aceasta vine cu surprize gustoase și sănătoase. “Pentru a eficientiza căutările diferitelor produse sau prezentarea spre vânzare a acestora, am venit în întâmpinarea dvs., oferindu-vă oportunitatea de a vă crea propriul coș virtual. Și pentru că tot vorbim de coș... pentru că împlinim 3 ani de existență ca magazin al țăranilor dobrogeni, dorim să celebrăm printr-o mică provocare, ce va fi premiată cu un Coș plin de Produse Dobrogene gustoase și sănătoase”, anunță cei de la “Țăranii Dobrogeni”, pe Facebook.

Astfel, în intervalul 16 - 19 septembrie 2020, ora 0.00, toți cei interesați de acest concurs sunteți invitați să:

  • Dați Like paginii Magazinului "Țăranii Dobrogeni"

https://www.facebook.com/magazinultaranilordobrogeni

  • Taguiți în comentarii 2 prieteni cu care ați vrea să împărțiți coșul

La finalul provocării, va fi anunțat câștigătorul coșului plin cu bunătăți ale țăranilor dobrogeni.

Suntem foarte fericiți că am ajuns la trei ani de existență. Am pornit din dorința de a aduce oamenilor, locuitorilor orașului Constanța, cât mai multe produse naturale de la țăranii noștri și iată că am primit feedback pozitiv din partea oamenilor. Am ajuns, astfel, la 3 ani de existență. Asta înseamnă că oamenilor le place ceea ce am adus, că vin și cumpără, se fac și comenzi, în avans. Ne-am gândit să sărbătorim acest moment aniversar prin oferirea unui coș cu produse Țăranii Dobrogeni”, produse exclusiv dobrogene: brânzică și iaurt de capră, miere, zacuscă, vin, am zis să acoperim o gamă mai largă, să aibă omul să pună pe masă din toate. Bineînțeles, vom oferi și un coș foarte drăguț, pe care câștigătorul îl poate refolosi și cu alte ocazii”, ne-a declarat Ioana Moroșanu.

Pentru că orice aniversare este, de fapt, și un bun prilej al bilanțului, referitor la cum a fost până acum anul 2020 pentru magazinele “Țăranii Dobrogeni”, an marcat de pandemia de coronavirus, Ioana Moroșanu a mai adăugat: A fost un an destul de dificil și cred că nu doar pentru noi, ci pentru toată lumea din orice domeniu. Se știe foarte bine că seceta nu ne-a ocolit în Dobrogea, producătorii și agricultorii dobrogeni au suferit foarte mult din cauza lipsei apei, am avut fructe și legume mai puține. În schimb, am avut vânzări datorită... pandemiei, pentru că lumea a fost panicată la început, în lunile martie, aprilie, când se anunța că se închid drumurile, că nu se mai aduce marfă. Panicați, oamenii au venit și au cumpărat tot raftul de mălai, de făină, de ulei... Una peste alta, au fost și puncte slabe, și puncte bune. Mulțumim lui Dumnezeu că încă existăm, că încă rulăm marfă, că încă avem angajați buni, care ne sunt alături și că încă avem clienți. Sperăm că putem să îi mulțumim ca și până acum!”.

OFERTĂ DE TOAMNĂ PENTRU GOSPODINE

Referitor la oferta de toamnă, Ioana Moroșanu invită gospodinele să-și procure de la “Țăranii Dobrogeni” fructele și legumele necesare pentru conservele ce vor sta în cămară, pentru la iarnă. “Toamna, ca de fiecare dată, tronează legumele care trebuie să ajungă în borcănelele tuturor gospodinelor pe rafturile din cămară, roșiile de toamnă din care se fac suc de roșii, bulion, ketchup, vinetele, ardeii, dovlecelul din care se prepară nelipsita zacuscă și apoi fructele de sezon, mere, prune, struguri, având în vedere că noi avem foarte multe plantații de vie, aici, în Dobrogea, avem struguri din belșug”, a mai spus gazda.

Așadar, puteți păși cu încredere în “lumea țăranilor dobrogeni”, pentru că veți găsi nu doar legume și fructe de la producători locali, ci și multe alte produse naturale, sănătoase și gustoase cu specific dobrogean, dar și bunătăți provenind din toate zonele țării. Zacuscă făcută la ceaun cu foc de lemne, brânzeturi speciale cu ierburi și arome, ciocolată de casă artizanală, lapte proaspăt de vacă, produse din pește tradiționale, plăcinte și baclavale, vinuri dobrogene sunt doar o parte din oferta “Țăranilor Dobrogeni”. Puteți suna direct la magazine (0771261861), pentru a vă interesa de produse și comenzi, puteți accesa platforma online și pagina de facebook a magazinelor “Țăranilor Dobrogeni”, precum și noua platformă https://www.taranii-dobrogeni.ro/.