Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roTrei spectacole de excepție, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Articol publicat Marti, 15 Martie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: ziarulmetropolis.ro Secvență din spectacolul Teatrului Nottara, „Un pic prea intim”, care se va juca la Teatrul de Stat Constanța

Sursa foto: ziarulmetropolis.ro   Secvență din spectacolul Teatrului Nottara, „Un pic prea intim”, care se va juca la Teatrul de Stat Constanța
Sursa foto: ziarulmetropolis.ro   Secvență din spectacolul Teatrului Nottara, „Un pic prea intim”, care se va juca la Teatrul de Stat Constanța

Sursa foto: ziarulmetropolis.ro Secvență din spectacolul Teatrului Nottara, „Un pic prea intim”, care se va juca la Teatrul de Stat Constanța

Publicul amator de teatru de la malul mării se va putea delecta, săptămâna aceasta, nu doar cu reprezentații oferite de actorii constănțeni, ci și de cei bucureșteni.

„Un pic prea intim” Astfel, miercuri, 16 martie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța (TSC) va găzdui un spectacol al Teatrului Nottara din București, în semn de sprijin acordat actorilor prestigioasei instituții teatrale din Capitală, a cărei clădire are bulină roșie și este închisă publicului de câteva luni. Iată că, în lipsa unui sediu, talentații actori de la Nottara pot juca, miercuri, și la Constanța. Spectatorii vor putea urmări spectacolul de succes „Un pic prea intim”, de Rajiv Joseph, în traducerea lui Bogdan Budeş.

Din distribuție fac parte: Tom - Andi Vasluianu, Jen - Laura Vasiliu / Cristina Florea , Maureen - Catrinel Dumitrescu, Becca - Diana Roman, Franny - Irina Velcescu, Seth - Dan Bordeianu.

Scenografia este realizată de Cosmin Ardeleanu, coregrafia îi aparține lui Attila Bordàs, iar ilustraţia muzicală este semnată de Cristi Juncu, cel care este și regizorul spectacolului.

Piesa cu o durată de două ore și 15 minute (cu pauză) îl aduce în atenție pe Tom Greene, eroul din „Un pic prea intim”, un tip normal, care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături - o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani şi studenta lui, de 18 ani.

„Nunta lui Figaro” Sâmbătă, 19 martie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați din nou în sala TSC, de data aceasta pentru a se delecta cu o producție a teatrului de la malul mării, „Nunta lui Figaro”, de P.A.Caron de Beaumarchais.

Piesa în regia lui Cristian Ioan îi are în distribuție pe: Tani Ștefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu Toma, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu.

Costumele din spectacol poartă amprenta creativă a Gabrielei Nicolaescu.

„Să ne răzbunăm, iubito!” Duminică, 20 martie, de la ora 19.00, este vremea pentru o comedie delicioasă: „Să ne răzbunăm, iubito!”, de Georges Feydeau, în regia și adaptarea Feliciei Dalu.

Pe scenă vor evolua actorii: Maria Lupu, Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale.

Scenografia spectacolului îi aparține lui Mihai Pastramagiu.