Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roTuriștii români, între croaziere și destinații exotice

Articol publicat Marti, 06 Octombrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Infoghid turistic

Sursa foto: .aerotravel.ro

Sursa foto: .aerotravel.ro
Sursa foto: .aerotravel.ro

Sursa foto: .aerotravel.ro

Peste 10.000 de români preferă, de Revelion, excursiile exotice Tot mai mulți turiști români sunt tentați de croaziere, dar și de destinațiile exotice. Potrivit agenţiei Eturia, specializată în vacanţe personalizate şi destinaţii exotice, cel puţin 10.000 de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în locuri exotice, plătind în medie între 1.500 şi 3.000 de euro. Din cele 10.000 de rezervări, 3.000 au fost făcute prin Eturia, iar cererile au fost în special pentru pentru excursiile în Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda şi Mexic.

Faţă de anul trecut, agenţia a înregistrat, până în prezent, o creştere de 15% a cererilor pentru sejururile de iarnă.

Cea mai scumpă vacanţă vândută până în prezent de Revelion în 2015 a fost un circuit de două săptămâni în Argentina şi Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.

Românii au prins și gustul... croazierelor Ei vor cumpăra, în acest an, croaziere de 4,2 milioane euro, la un tarif mediu, pentru o călătorie de opt zile, de 700-800 de euro de persoană, în afara promoţiilor şi fără taxe. Potrivit directorului general al Croaziere.net, Ioan Băşea, citat de mediafax, la nivel mondial, piaţa de croaziere a înregistrat o creştere de 9%. „În pieţele emergente, cum este şi cazul României, creşterea este şi mai mare, fiindcă este considerat un produs nou (n.r. croaziera). A fost un an benefic pentru industrie, cu creştere. Unii turişti s-au săturat de Grecia şi de Turcia sau de all-inclusive şi vor să încerce un produs nou", a declarat acesta. 

Croaziere.net estimează pentru a acest an vânzări în creştere cu 14%, la 3,2 milioane euro, comparativ cu vânzări de 2,8 milioane euro realizate anul trecut.

Tariful mediu al unei croaziere de opt zile, fără promoţii, este de 700-800 de euro de persoană, fără taxe, cea mai accesibilă croazieră (opt zile pe Marea Mediterană, la cabină interioară) costând, în acest an, 400 de euro plus taxe. La polul opus, cea mai scumpă croazieră a fost una de lux, vândută cu 28.000 de euro, itinerariul cuprinzând vestul Mării Mediterane, cu o durată tot de opt zile.

Care sunt destinațiile preferate pentru croaziere? Principalele destinaţii alese de români sunt, în acest an, în ordine, Marea Mediterană, Scandinavia, capitalele Ţărilor Baltice, fiordurile norvegiene, Caraibe, America de Sud şi Alaska. 

În ceea ce priveşte topul porturilor unde se îmbarcă turiştii români, acesta este compus din Barcelona, Civitavechia, Veneţia, Genova, Savona, Amsterdam, Kiel, Hamburg şi Copenhaga. În acest an, şi din portul Constanţa s-au îmbarcat pe vase de croazieră 383 de români, care au ales croaziere de 14 zile round-trip.