Luni, 17 Decembrie 2018
Constanţa, 5-10° C Cer parţial noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.4873 $ 4.1049
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Uleiul de cocos, folosit și ca ceară de păr

Articol publicat Luni, 18 Mai 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Beauty & Style

Apetisanta cântăreață Nicole Scherzinger apelează cu încredere la uleiul de cocos, atunci când este vorba despre îngrijirea părului ei

Apetisanta cântăreață Nicole Scherzinger apelează cu încredere la uleiul de cocos, atunci când este vorba despre îngrijirea părului ei

Truc de frumusețe de la vedete S-a tot scris și vorbit, în ultimii ani, despre beneficiile uleiului de cocos, atât ca aliment-minune, cât și ca produs cosmetic, fiind bogat în grăsimi saturate (90% din întreg conținutul), în vitaminele E şi K, dar și în fier. Pe lângă faptul că uleiul de cocos virgin ajută în curele de slăbire, accelerând arderea grăsimii de pe abdomen și dând senzația de sațietate, acesta are nenumărate alte beneficii și pentru piele, pe care o hidratează și catifelează, ameliorând iritațiile. În ceea ce privește beneficiile pentru păr, acestea sunt spectaculoase și la îndemâna oricui. Mai mult, uleiul de cocos este și unul din secretele unor vedete internaționale ca Nicole Scherzinger, Kourtney Kardashian sau Doutzen Kroes, care apelează la acest truc de frumusețe pentru a avea un păr moale, mătăsos și strălucitor.

Calmează părut deteriorat, pune în evidență buclele Uleiul de cocos se bucură de o consistență aparte: iarna sau când este rece afară/ în încăpere sau dacă este ținut la frigider, este un produs solid, având aspect de unt sau untură, cu un parfum plăcut, iar vara sau când este pus lângă o sursă de căldură, devine lichid. Produsul se păstrează cel mai bine în recipiente din sticlă, iar atunci când este în stare solidă, luat câte puțin și încălzit între palme devine uleios, cremos, putând fi folosit ca și cremă/ loțiune de corp sau ceară/ ulei de păr. Mai ales dacă vă aflați în căutarea unei soluții naturiste pentru a înlocui ceara sau uleiul de păr din comerț, pline de chimicale, E-uri, parabeni, aditivi, uleiul de cocos este perfect pentru părul deteriorat, aspru, greu de aranjat, pe care reușește să îl îmblânzească și căruia îi dă un luciu aparte. Puțin ulei de cocos atât în formă solidă, cât și lichidă, luat între palme și masat pe păr, la vârfuri, poate contura frumos buclele și liniști șuvițele rebele, atunci când vreți să vă aranjați rapid părul. Atenție! Trebuie folosit doar puțin produs și este recomandat în special persoanelor cu părul uscat, întrucât prea mult ulei de cocos poate îngrășa părul prea repede. La final, vă veți bucura de bucle sau onduleuri naturale, sănătoase, având o strălucire aparte și mirosind discret, dar apetisant, a cocos. Puteți să nu vă mai spălați pe mâini, pentru că uleiul vă va hidrata și catifela plăcut pielea.

Uleiul de cocos pur poate fi aplicat și la rădăcină, cât și pe lungimea părului, însă numai dacă este folosit ca mască. Se lasă să acționeze 14 ore, de seara, cu câteva ore înainte de culcare și până dimineața. A doua zi, părul va fi spălat cu șampon și balsam, iar rezultatele vor fi cu adevărat uimitoare, părul strălucind de vitalitate și sănătate.