Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Psihologul Maria Verdi, director al Centrului ReCreation Life

„Un copil stângaci este un copil normal, sănătos”

Articol publicat Joi, 10 Septembrie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Nutriţie & Sănătate

În lume, unul din zece locuitori este stângaci, iar mulți dintre aceștia au fost sfătuiţi de profesori, în timpul școlii, să renunțe la acest comportament și să treacă de partea „dreptacilor”. Chiar dacă, după absolvirea şcolii, majoritatea stângacilor scriu cu mână dreaptă, la alte activități se folosesc de mâna sau piciorul stâng, ne informează Plus Communication.

Copiii stângaci sunt normali Potrivit psihologilor, în prima zi de şcoală, este necesar ca angajaţii şcolii să accepte că unii elevi sunt stângaci, fără a face presiuni asupra schimbării. „Un copil stângaci este un copil normal, sănătos. Când înțelegem acest lucru, vom accepta faptul că are ceva aparte față de ceilalți. În momentul în care părinții sau școala presează copilul să renunțe la stângăcie, acesta va interpreta că nu corespunde,  se va simți neacceptat, respins, separat, izolat. Orice copil se simte în conexiune cu el și cu mediul exterior când este în siguranță, protejat, asimilat și acceptat asa cum este”, a declarat psihoterapeutul integrativ Maria Verdi, directorul ReCreation Life.

Stângacii, adulţi cu potenţial Conform specialistului, ne-am construit o percepţie eronată asupra stângăciei, acest termen căpătând un sens depreciativ, iar de cele mai multe ori, este văzut ca un defect sau o boală.  „Stângăcia nu este o boală. Din punct de vedere al medicinii psihosomatice, mâna reprezintă acțiunea, iar mâna stângă are legătură cu partea solară, dinamică, masculină, cu asumarea responsabilă. Din punct de vedere al corespondenței emisferelor cerebrale, activarea mâinii stângi inclină, mai mult decât mâna dreaptă, către sensibilitate, empatie, creativitate, abilități artistice. Deci, un copil stângaci este un copil normal, dotat cu multe calități. Acceptat așa cum este (dacă nu dorește benevol să renunțe la stângăcie), fără a fi frustrat de mediul exterior, stângaciul va deveni un adult cu potențial”, a adăugat psihoterapeutul integrativ Maria Verdi, directorul ReCreation Life. 

De unde putem cumpăra rechizite pentru stângaci?  În România, până de curând, obiectele pentru stângaci au reprezentat un segment de piață extrem de firav din cauza dificultății achizițonării lor, prin intermediul Internetului, din piețele americane sau chiar chinezești. Trendul mondial pentru „repararea morală” a acestei minorități a ajuns și în România, deschizându-se magazinul online E-Stangaci (www.e-stangaci.ro), primul și unicul magazin românesc care comercializează obiecte realizate special pentru stângaci. Specialiștii recomandă ca elevii stângaci să folosească rechizite dedicate lor, deoarece  scopul acestora este de a le face viața mai ușoară, iar cu acest prilej, profesorii nu vor mai găsi motive reale de a-i îndemna să se schimbe.

E-stangaci.ro îţi face copilul fericit „Este un lucru foarte bun că au apărut obiecte realizate special pentru stângaci, în România. Existând astfel de rechizite, părinții sau profesorii nu vor mai găsi motive reale de a-i presa pe elevii stângaci să renunțe la acest comportament cu care s-au născut. Într-adevăr, de multe ori, stângacilor le era foarte greu să scrie cu pixuri construite din fabrică pentru uzul dreptacilor, dar acum nu mai întâmpină acest disconfort. Era nevoie de o reparație morală pentru ei și este foarte bine că și țara noastră s-a afiliat acestui trend mondial, deoarece copiii de azi nu vor mai trăi cu aceste frustrări și se pot dezvolta armonios, în conexiune cu un comportament care este firesc pentru ei”, conchide psihologul Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.