Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

UN ELEV DIN CONSTANŢA A CÂŞTIGAT O TABĂRĂ LA OXFORD

Articol publicat Joi, 04 Aprilie 2019

de GRAȚIELA TULCEANU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Pentru unii tineri, limba lui Shakespeare nu mai are de mult enigme. Aceştia stăpânesc deja cunoştinţe de limbă engleză la nivel academic. Şi asta, pentru că iniţierea în cunoaşterea acestei limbi s-a produs de la vârste mici, iar învăţarea ei s-a făcut constant cu ajutorul unor specialişti.

După câţiva ani de muncă şi de implicare personală, apar şi performanţele. Un exemplu în acest sens este Horia Vlad, elev în clasa a VIII-a, care la concursul național organizat pentru copiii între 12 și 17 ani, a câştigat participarea la o tabără de limbă engleză, în luna august, la Oxford (contravaloarea acesteia fiind peste 1000 GBP). Tema concursului, care viza ca premii taberele oferite de către o companie organizatoare de tabere în străinătate 2019, a fost "Don't grow up, it's a trap!".

Elevii Liceului Teoretic Educational Center au participat la acest concurs cu eseuri realizate în limba engleză, având un conţinut de 300 de cuvinte, patru dintre aceştia fiind nominalizați pentru interviul final. Datorită impresiei foarte bune create de reprezentanţii Liceului Teoretic Educational Center, organizatorii au oferit premii și pentru locurile secundare. Astfel, Matei Popescu, elev în clasa a VIII-a, va primi bilete de avion pentru aceeași tabără la Oxford, iar elevele Alexandra Bulboacă și Raluca Modoi, din clasa a XI-a, au câștigat vouchere cu discounturi pentru taberele dorite.