Luni, 29 Noiembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Cele mai hot trend-uri în make-up

Vara lui 2015: seducție în culori electrice și... abuz de sclipici

Articol publicat Joi, 07 Mai 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Beauty & Style

Sursa foto: shelookbook.com

Sursa foto: shelookbook.com
Sursa foto: shelookbook.com

Sursa foto: shelookbook.com

Se anunță o vară veselă și colorată, mai ales atunci când vine vorba despre make-up. Domnișoarele și doamnele care doresc să fie în trend în materie de machiaj trebuie să aibă în vedere câteva aspecte importante, dictate de ultimele tendințe în make-up pentru sezonul cald.

Dacă hidratarea tenului este deja... subînțeleasă atunci când pregătim tenul pentru machiaj - hidratare cu creme alese în funcție de fiecare tip de ten și care trebuie să aibă o textură ușoară, lejeră, de vară - în ceea ce privește fondul de ten, acesta trebuie să aibă neapărat un factor de protecție mai mare de 15, în perioada verii. De asemenea, specialiștii recomandă ca fondul de ten să fie ales cu o nuanță sau chiar două mai închise decât culoarea pielii, în concordanță cu bronzul verii.

Cromatică rece, de seară, culori calde, de zi Fiind astfel asigurată baza de machiaj, tot ce le rămâne reprezentantelor sexului frumos este să își reînnoiască stocurile de farduri. Și asta pentru că urmează o vară extrem de colorată, unde „legea este făcută” de fardurile și eyelinerele în nuanțe de verde, roz, bleu, turcoaz sau chiar galben! Dacă la machiajul de seară se va merge, de preferat, pe cromatica rece, fiind recomandate culorile electrice - mov, turcoaz, roz - ce scot în evidență bronzul pielii, prin contrast, ziua se preferă tonurile calde. Astfel, pentru machiajul de zi, doamnele și domnișoarele pot folosi cu încredere fardurile în tonuri cald, sidefii, de la auriu și bej la maro. Și blush-ul se preferă în culoarea bronzului (teracotă).

Pentru o privire seducătoare se va opta pentru o mascara rezistentă la apă și care alungește și conferă, totodată, volum genelor, completând cu succes machiajul ochilor.

Ruj roși și gene XXL Pentru că femeia verii lui 2015 este extrem de provocatoare, nu se va ocoli rujul roşu, un must-have ale sezonului, sfatul specialiștilor în make-up fiind acela de a alege o nuanță aprinsă, intensă, sexy! Dacă rujul roșu este... regele serilor fierbinți de vară, pentru un look de zi, foarte la modă sunt texturile de ruj fluide (lichide). Și aviz seducătoarelor: vara asta este permis abuzul de.... sclipici!