Joi, 23 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roVEȘTI PROASTE PENTRU RADU MAZĂRE: A FOST EMIS MANDAT DE URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Articol publicat Miercuri, 13 Martie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Extrădarea lui Radu Mazăre a intrat în linie dreaptă. Instanța supremă a aprobat mandatul de urmărire internațională pe numele fostului edil din Constanța. Din acest moment autoritățile din Madagascar sunt abilitate să-l rețină pe Radu Mazăre, informează România TV.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării plajelor. 

În prezent, Radu Mazăre se află în Madagascar. A fugit pe exotica insulă din Oceanul Indian la finele anului 2017 şi a anunţat că nu se mai întoarce în ţară. Trebuie menţionat şi faptul că între România și Madagascar nu există acord bilateral de cooperare judiciară sau unul de extrădare.

Pe 11 martie, Radu Mazăre a depus prin avocații săi o contestație în anulare față de decizia ÎCCJ prin care a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Contestaţia va fi judecată pe 12 aprilie la Curtea Supremă.