Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roVoluntarii din Constanța, recompensați de ziua lor

Articol publicat Vineri, 04 Decembrie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Inedit magazin

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Gala Voluntarilor 2015 Constanța este sărbătorită în fiecare an, începând cu 5 decembrie 2003 și are ca scop cunoașterea publică a meritelor celor mai activi voluntari ai orașului de la malul mării. Astfel, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 15.00, la Sala de Festivități a Forțelor Navale (Str. Dezrobirii, Nr. 80), vor fi prezente 19 ONG-uri implicate activ în viața comunității constănțene, prin proiecte și programe de calitate care valorizează resursa umană voluntară, urmând a fi premiate la cele 12 categorii de premii, după cum urmează: Voluntarul anului, Voluntarul junior al anului, Voluntarul senior al anului, Voluntarul străin al anului, Voluntarul din sport al anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Organizația anului, Instituția de învătământ a anului, Compania anului, Popularitate Voluntarul Anului, Popularitate Organizația Anului și Trofeul  Prieteniei.  

Evenimentul este organizat de către echipa formată la nivel local din: Asociația Civicum Voluntaris, S.E.O.P.M.M.Oceanic - Club,  Organizația  Nonguvernamentală Ecologistă Mare   Nostrum, Comitetul Național  Român pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanța, Asociația Together Everyone Achieves More și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu diabet din județul Constanța, Asociația Grupurilor Locale de Tineret, Filiala „Tineri Mereu” Constanța și AYG.        

Sponsorii evenimentului sunt Auchan și PROCIVITAS PRINȚ, iar partener media este Radio România Constanța.            

Semnificația zilei de 5 decembrie În anul 1985, Națiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua Internațională a Voluntarilor. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuție importantă societătii, prin oferirea timpului lor ca voluntari. Națiunile Unite au invitat guvernele și organizațiile din toate țările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfășoare și să promoveze activități menite să aducă mulțumiri voluntarilor și să stimuleze o mai mare conștientizare a contribuției acestora. Această zi este deja aniversată în mai mult de jumătate din țările lumii.      

Ziua de 5 decembrie este sărbătorită și în România, începând cu anul 2000, când Centrul Național de Voluntariat ProVobis a organizat prima gală județeană de decernare a premiilor de implicare în comunitate, eveniment dedicat recunoașterii meritelor voluntarilor și a celor care sprijină mișcarea de voluntariat în România (organizații, sponsori, finanțatori, presă).