Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CONDIȚII DE MAXIMĂ SIGURANȚĂ LA CONCERTUL DIRECȚIA 5 DE LA CENTRUL “JEAN CONSTANTIN”. SHOW LIVE DE SENZAȚIE LA CONSTANȚA, CHIAR ȘI ÎN CONTEXT PANDEMIC

Articol publicat Sambata, 10 Octombrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Distracţii mondene

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO
SURSA FOTO: 101STIRI.RO

SURSA FOTO: 101STIRI.RO

Direcția 5 s-a întâlnit, vineri seară, 9 octombrie 2020, cu fanii constănțeni, care nu au pierdut prilejul de a-și revedea artiștii preferați, chiar și în context pandemic. Show-ul live al îndrăgitei trupe care a aniversat, pe scena de la malul mării, trei decenii de activitate muzicală, face parte din turneul național “Povestea noastră – 30 de ani” și a avut drept gazdă Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”.

Așa cum au constatat și spectatorii, evenimentul s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță, beneficiind de o foarte bună organizare. Măștile au fost, desigur, obligatorii, iar cei din organizare s-au asigurat permanent că toată lumea le poartă corespunzător și că se păstrează distanța în timpul concertului. Mai mult, participanților li s-a permis accesul în sală doar după ce au trecut de filtrele de la intrare, luându-li-se temperatura corporală și primind gel dezinfectant.

Chiar și în aceste condiții sumbre pentru desfășurarea unui concert, fanii trupei Direcția 5, cât și artiștii au decis să înfrunte virusul care ne-a schimbat tuturor perspectiva asupra vieții, într-o tentativă nostalgică de a-și reaminti și a simți din nou cum erau distracția, muzica, viața, până nu demult... Cristi Enache&co au susținut un show live de senzație, alături de Alina Crișan, în repertoriul de concert alternând hiturile mai vechi cu piesele mai noi. Piesa “Dacă ai știi” a ridicat sala în picioare, fiind primită de public cu aplauze îndelungi. Întregul show, care a ținut aproape două ore și s-a desfășurat într-o sală pe jumătate goală, ca urmare a respectării stricte a condițiilor de siguranță, a amintit de gloria, energia și optimismul unui concert live de altădată, fiind pe placul tuturor celor prezenți.

Iată ce ne-a declarat M. B., o tânără fană Direcția 5 din Constanța, care a ținut să meargă la acest concert a cărui desfășurare a stat sub semnul incertitudinii până în ultimul moment, fiind pe punctul de a fi anulat: “Am ținut neapărat să îi văd pe cei de la Direcția 5, deși mărturisesc faptul că mi-a fost un pic teamă. La fața locului, însă, m-am liniștit: organizarea a fost foarte bună, cei care s-au ocupat de măsurile de siguranță s-au plimbat permanent printre noi, să vadă dacă purtăm măștile cum trebuie, sala curată, bine aerisită. Concertul a fost foarte frumos și mă bucur să am avut prilejul să îi revăd pe cei de la Direcția 5”.

30 DE ANI DE HITURI CU DIRECȚIA 5

Referitor la turneul național “Povestea noastră – 30 de ani”, din care a făcut parte și concertul de la Constanța, artiștii de la Direcția 5 spun: “Avem de spus o poveste, povestea celor 30 de ani, a discurilor noastre, a cântecelor care au intrat în casele dumneavoastră și în viața voastră, povestea celor 30 de ani de satisfacții artistice și a celor 30 de ani norocoși, că muzica noastră v-a plăcut. 

Vă mulțumim pentru tot și numele turneului nostru se leagă perfect cu titlul cântecului nostru: "POVESTEA NOASTRĂ". În acest turneu aducem pe scenă cântece care v-au bucurat în toți acești ani plus unele noi-nouțe, pe care, dacă avem noroc, le veți iubi”.

Cu siguranță că toți așteptăm ca viața să revină la normal, iar Direcția 5, ca dealtfel toți artiștii lumii, loviți și ei crunt de pandemie, să își poată relua concertele în fața a mii de fani, așa cum se întâmpla odată… nu demult. Până atunci, sperăm că vor găsi resursele și inventivitatea de a supraviețui… departe și totuși, aproape de publicul drag, cel mai probabil online, pe youtube sau pe rețelele de socializare.