Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Weekend tradițional dobrogean

,,Facem Vin și la... Călin’’, invitație la festivalul toamnei de la Târgușor

23 – 24 septembrie 2023

Articol publicat Vineri, 22 Septembrie 2023

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Experiențe dobrogene

Festivalul toamnei de la Ferma Călin, file din poveștile Mălinei, o experiență gastronomică și culturală desprinsă din poveștile deja cunoscutei locații din livada de migdali de la Târgușor, județul Constanța, se pregătește să își deschidă porțile, în acest weekend, pentru constănțenii și turiștii de toate vârstele, dornici să se bucure de roadele toamnei și gustul autentic al bucătăriei tradiționale românești. În cele două zile de festival, sâmbătă, 23 septembrie și duminică, 24 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, cei prezenți vor avea ocazia să petreacă momente de neuitat în natură, savurând o varietate de feluri de mâncare, preparate în mod tradițional, direct din ceaunele magice ale unor bucătari iscusiți.

Târg de produse locale

Vizitatorii micului târg al producătorilor locali, denumit sugestiv ,,Facem Vin și la... Călin’’, sunt așteptați să exploreze bogăția de produse de sezon, caracteristice plaiurilor dobrogene: fructe și legume proaspete, murături și conserve, must și vinuri locale. Totodată, aceasta este o oportunitate de a sprijini producătorii locali si de a descoperi adevărata savoare a produselor tradiționale. Vor fi două zile pline de delicii și distracție pentru participanți, deopotrivă adulți și copii, în cadrul unui eveniment care se anunță a fi unul memorabil, autentic dobrogean, în decorul rural plin de farmec al Fermei Călin, file din poveștile Mălinei.

Distracție pentru copii

La rândul lor, copiii vor fi în centrul atenției. Pentru ei, la fermă există un spațiu de joacă special amenajat, unde se pot distra în voie si pot crea amintiri frumoase. În plus, cei mici pot vizita si zona dedicată animalelor din fermă, unde pot învăța mai multe despre viața la fermă.

Atmosferă tradițională

Evenimentul ,,Facem Vin și la… Călin’’ își propune să-i poarte pe vizitatorii târgului în lumea fermelor/ gospodăriilor tradiționale românești. Atmosfera va fi învăluită în muzica tradițională, care îi va îmbia pe cei prezenți la voie bună, dans si relaxare.

Cei interesați să participe la micul târg de toamnă organizat în perioada 23 – 24 septembrie 2023, la Ferma Călin, file din poveștile Mălinei, situată în comuna dobrogeană Târgușor, vor putea achiziționa biletele la intrare. Prețul este de 10 lei/ persoană, iar accesul pentru copiii sub 3 ani este gratuit.

Vor fi două zile minunate petrecute în mijlocul naturii, gustând delicii tradiționale si creând amintiri de neuitat. Organizatorii spun că îi așteaptă pe vizitatorii târgului cu brațele deschise și cu ceaunele pline de bucurie!