Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Weekend-ul muzicii ușoare românești, sub semnul emoțiilor și al nostalgiei, la Mamaia

,,Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia nu mai are nevoie de cuvinte... e o Emoție, o stare!’’ - Directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, Laura Stroe

Peste 2000 de spectatori au participat în fiecare seară a Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție aniversară – 60

Articol publicat Marti, 29 August 2023

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Showbiz, Culturale

Weekend-ul 25 – 27 august 2023 a fost unul de neuitat, la Mamaia, unde mii de iubitori ai muzicii ușoare românești, de toate vârstele, bunici, părinți și copii, constănțeni și turiști veniți din toată țara, s-au adunat seară de seară, în Piațeta Perla din stațiune, pentru a fi prezenți la un eveniment de excepție: Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’, ediție aniversară 60 de ani. Evenimentul jubiliar a fost organizat de Centrul Cultural Județean Constanța  ,,Teodor T. Burada”, în  parteneriat cu  Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

,,Acum câteva zile, aș fi afirmat, cu siguranță, că va fi un festival reușit, bine organizat, cu artiști cunoscuți. Dar nu, nu este așa... Nu este doar un festival reușit, este, de-a dreptul, un eveniment demn de istorie, 60 de ani cât o clipă. Am fost impresionată de valul de emoții ce a cuprins atât artiștii, cât și numerosul public, de aplauze și vocile care cântau împreună.

Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’ este unic prin vârsta memorabilă, formatul artistic și emoția creată și menținută de-a lungul timpului.

Aduc mulțumiri sincere marilor artiști prezenți și celor evocați, publicului, întregii echipe care de obicei nu se vede, dar există în orice detaliu tehnic și artistic și nu în ultimul rând, partenerilor, Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

În locul unei concluzii, aș lăsa spațiu liber, Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’ nu mai are nevoie de cuvinte... e o Emoție, o stare!’’, a declarat directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, Ștefania-Laura Abibula-Stroe.

După 11 ani de absență, revenirea Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’ la fix 60 de ani de la prima ediție a stat sub semnul nostalgiei și al emoțiilor, deopotrivă pentru organizatori, participanți și publicul de la malul mării. A fost un regal al vocilor de aur din muzica românească, readuse pe scenă într-un spectacol memorabil, cu muzică live, în acompaniamentul Orchestrei Festivalului de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’, dirijată de Daniel Jinga.

Peste 2000 de spectatori au asistat, în fiecare seară de festival, la recitalurile, concertele și momentele surpriză oferite de organizatori. S-au decernat premii, s-au depănat amintiri despre experiențele artiștilor, piesele și distincțiile obținute, de-a lungul timpului, în cadrul edițiilor anterioare ale Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’. Artiștii au fost primiți cu multă căldură de către cei prezenți în Piațeta Perla, fiind răsplătiți pentru prestația excepțională și șlagărele interpretate în stilul inconfundabil cu aplauze îndelungi și lanternele telefoanelor mobile aprinse, legănate pe ritmul muzicii. Aceeași atmosferă emoționantă s-a regăsit nu doar în spațiul cu locuri amenajat de organizatori, ci și în afara acestuia, unde sute de iubitori ai muzicii care nu au mai prins bilete la festival au avut prilejul să urmărească show-ul pe un ecran instalat în Piațeta Perla. Tuturor le-a fost dor de ,,Mamaia’ și s-a văzut din reacțiile lor că au așteptat cu nerăbdare ca tradiția acestui eveniment de referință pentru peisajul festivalier românesc să reînvie la malul mării.

Reamintim că ediția aniversară a festivalului s-a desfășurat sold-out. Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ediție aniversară 60, a putut fi urmărit în transmisiune live, integral, pe TVR2, pe pagina de facebook a Centrului Cultural Județean Constanța  ,,Teodor T. Burada”, dar și parțial, pe alte posturi de televiziune, precum Kiss TV, Magic TV, Rock TV şi Favorit TV.