Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CU PRILEJUL ZILEI MONDIALE A EDUCAȚIEI

MESAJUL PRIMARULUI CONSTANȚEI, VERGIL CHIȚAC, PENTRU PROFESORI, PĂRINȚI ȘI ELEVI

Articol publicat Luni, 05 Octombrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Ziua Mondială a Educaţiei este marcată în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994.
Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor''. Această recomandare, alături de cea "privind învăţământul superior'' din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală.

Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

“Este Ziua Mondială a Educației. În acest an, dincolo de obișnuitele urări și gânduri de bine, aș vrea să transmit un mesaj de solidaritate și încredere în noi și în sistemul de învățământ.

Constănțeni, traversăm o perioadă tulbure cauzată de această pandemie. Toată lumea o face. Școala este greu încercată din toate punctele de vedere: orar, programă, logistică, siguranță... Cu toate acestea, vreau să vă asigur că vom face lucrurile să meargă bine, iar acolo unde acest lucru nu se întâmplă, vom interveni imediat.

Dragi părinți, profesori și elevi, îmi doresc să comunicăm îndeaproape și să îndreptăm lucrurile acolo unde se împotmolesc, pentru că, inevitabil, vor apărea și astfel de situații. Vreau să fiți convinși că lucrând împreună vom depăși aceste bariere fără ca cineva să aibă ceva de pierdut. Așa că vă rog să îmi transmiteți în comentarii dacă întâmpinați probleme majore la școlile din Constanța, care împiedică procesul educațional. Pe cât posibil, voi căuta răspunsuri și soluții.

Acestea fiind zise, vă doresc putere, inspirație și noroc!”.