Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Neoclasicul sezonului toamnă - iarnă

Articol publicat Miercuri, 23 Septembrie 2015

de Gabriela GEVELEGEAN (office@101stiri.ro)

în Hot news, Beauty & Style

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com
Sursa foto: vogue.com

Sursa foto: vogue.com

Pentru sezonul toamnă - iarnă 2015, specialiştii din toată lumea au venit cu propuneri foarte interesante, care ar putea mulţumi multe preferinţe şi, de asemenea, mai multe segmente de vârstă. Sunt câteva elemente de bază pe care s-a pus accentul în cele mai importante fashion-show-uri din marile capitale ale modei (Paris, New York, Londra, Milano). Se pare, însă, că oricare ar fi acestea, există o linie oarecum comună ce le leagă - revenirea la clasic și  eleganță - ca o extindere a tendinţelor de anul trecut. După cum se ştie, moda este o reflectare fidelă a societăţii. Şi pentru că laitmotiv-ul epocii pe care o parcurgem este reîntoarcerea la clasic în multe domenii, moda nu poate face excepţie şi urmează tendinţele generale de gândire şi de gusturi.

Dar iată câteva dintre elementele propuse pentru acest sezon, care abia începe:

Combinaţia alb - negru Şi pentru că tot vorbeam mai sus despre clasic, aş începe cu combinaţia alb - negru, ce se poartă în continuare şi probabil va da bine în orice situaţie. Combinaţia o putem găsi atât la ţinutele de zi (casual), cât şi la rochiile de seară.

Culorii vii, materiale prețioase, inserții de blană Ţinutele de anul acesta sunt puternic revigorate de culori vii şi materiale preţioase (catifea, dantelă, brocart, mătase). Dealtfel, pentru a aduce o puternică notă de eleganță sunt foarte folosite inserţiile de blană naturală sau artificială, atât pentru jachete, cât şi pentru rochii.

Reafirmarea motivelor tradiționale Pe lângă revenirea la clasic, se propune şi o reafirmare a costumului tradiţional sau a motivelor tradiţionale din zona mai multor culturi.  Aici regăsim imprimeuri inspirate din modelele covoarelor marocane, iile româneşti ce nu şi-au pierdut farmecul sau influenţele asiatice (materiale aurite sau dragoni - ca imprimeuri )

Ținute supradimensionate Totul este supradimensionat, începând cu rochiile de seară şi încheind cu paltoanele care redevin lungi, aproape la nivelul solului. Fapt ce necesită purtarea unor tocuri suficient de inalte, pentru a evita  efectul de „scurtare” a picioarelor.

Strălucirea anilor 80 Se pare că strălucirea anilor ‘80 revine în actualitate prin formele geometrice folosite în imprimeuri, croiurile rochiilor de seară cu mâneci bufante sau volane, cât şi prin ţinutele de zi cu inspiraţie din îmbrăcămintea tinerilor din cluburile berlineze ale acelor vremuri.

Eterna cămașă albă Simplitatea eternei cămăşi albe da o alură specială întotdeauna. Purtată atât cu un costum, dar şi cu o fustă lungă are un efect maxim în orice ocazie. Se poate combina foarte bine şi cu o cravată sau chiar cu un papion negru, simplu.