Sambata, 15 Iunie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

EXPERIENȚE DOBROGENE

“TRADIȚII”, EXPOZIȚIE DE PRODUSE CU ISTORIE, LA GALERIA VIRTUALĂ “VIRGIL COMAN”

Articol publicat Marti, 11 Mai 2021

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale, Experiențe dobrogene

Trei tulcence, iubitoare de tradiții, s-au reunit într-o expoziție inedită de produse cu istorie denumită ”Tradiții”, ce poate fi vizualizată în Galeria virtuală de Artă ”Virgil Coman”, https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561.

Elena Ifrim, tehnician confecții textile, a adus în Dobrogea pasiunea și obiceiurile artei încondeierii oului de pe plaiurile sale natale din Botoșani. Cu mândrie încondeiaza ouă în fiecare an, de sărbătoarea Paștelui sau de Paștele Blajinilor, cei dintâi oameni de pe pământ.

Anișoara Ivanov, profesor de fizică, moștenește arta cozonacului de la bunica și mama sa și consideră că fără aroma de cozonaci proaspeţi şi pufoşi nu ne putem închipui o sărbătoare.

Cea de-a treia expozantă, Zoița-Nicoleta Panciu, profesor artă plastică și artist arte vizuale, prezintă, de data aceasta, un simbol ancestral, coliva, care, inițial, a servit ca hrană, iar mai târziu, la pomenirea morților, după modele și tradiții ce existau deja în lumea păgână. Într-o interpretare artistică unică, Zoița-Nicoleta Panciu promovează tradițiile preluate de la bunici și părinți,10 arătând că o lume veche poate exista într-o lume nouă și modernă.

Expoziția de produse cu istorie Tradiții” este promovată de Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.